15 milioane de euro, pentru Revelionul petrecut în România

Cat au cheltuit romanii de Revelion

Cât au cheltuit românii de Revelion

Ştiţi că noi nu dăm de obicei ştiri din România (nu de alta dar credem că am văzut cu toţii mare parte a ţării şi că acum e cazul să mai plecăm de pe meleagurile mioritice şi să vedem cum ne putem distra şi prin alte părţi) dar de data aceasta nu avem ce face. E de sezon, e legat de noaptea dintre ani, aşadar: românii au cheltuit nu mai puţin de 15 milioane de euro pentru a-şi petrece Revelionul în staţiunile din ţară.

Să ne fie cu iertare, dar suma e de înţeles dacă luăm în calcul faptul că pentru trei, patru zile într-o staţiune de la noi am fi scos din buzunar lejer 500 de euro de persoană. Iar asta dacă nu vrem şi ceva măncare asigurată sau alte servicii.

Se pare că anul trecut, adică în mini vacanţa dintre 2010 – 2011, s-a cheltuit şi mai mult decât acum, mai precis cu 17% mai mult.

Oficialii Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc au declarat pentru Mediafax că românii care au petrecut Revelionul în străinătate în acest an a scăzut cu aproximativ 33%, la un pic peste 6.200 de turişti. Cele mai solicitate destinaţii externe au fost Austria, Bulgaria, Grecia, Turcia şi Franţa. Din schemă au dispărut Egiptul sau Tunisia.

Noi suntem de părere că de fapt cu toţii aşteptam să treacă Sărbătorile de Iarnă pe care le petrecem în familie ca să putem leca liniştiţi în city break-uri la început de an.

În topul preferinţelor din România au fost staţiunile de pe Valea Prahovei, unde gradul mediu de ocupare a ajuns la 90%, însă şi în celelalte staţiuni montane cererea a fost mare. Preferinţele românilor s-au îndreptat fie către hotelurile de categorie foarte bună, fie spre ofertele foarte ieftine.

Citiţi mai multe despre cum şi unde şi-au petrecut românii noaptea dintre ani pe mediafax.ro.

Sursă foto: MinutesAlone/ Flickr.com.

Adauga un comentariu