Numărul turiştilor în România a crescut

turisti

Numărul turiştilor creşte de la an la an

Anul acesta a fost unul bun pentru turismul autohton. Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică numărul turiştilor care au avut cazare în hotelurile sau motelurile din România a crescut faţă de anul trecut.

De exemplu în luna august a acestui an numărul turiştilor în România a cunoscut o creştere de 21.7% comparativ cu aceeaşi lună a lui 2010. Strict pe hoteluri, numărul cazărilor, fie că este vorba de turişti români ori străini, a crescut cu 24% faţă de 2010. Un alt capitol la care au fost înregistrate creşteri a fost cel al înnoptărilor, unde s-a observat o majorare a numărului de turişti cu 23.4%. Din numărul total al înnoptărilor înregistrate, 88% au fost făcute de către turişti din România, iar celelalte 12 procente de către turişti străini.

Cât despre indicele de utilizare pe unităţi hoteliere sau structuri de cazare, situaţia este bună. În luna august a acestui an 39.2% din totalul structurii de cazare turistică a fost ocupată. Acest aspect este de asemenea în creştere cu 4.2%. Pentru hoteluri a fost înregistrat indicele de utilizare netă a locurilor de cazare la 46.6%.

Cap coadă situaţia pare bună, în condiţiile în care criza economică a mai ”îngrădit” un pic din pretenţiile celor din turismul autohton şi extern.

Mai multe date despre numărul turiştilor din România citiţi pe wall-street.ro

Sursă foto: ziare.com

Adauga un comentariu