O croazieră într-un muzeu: Muzeul Titanic din Belfast [video]

Muzeul Titanic

Muzeul Titanic

Dacă eraţi de părere că singurul eveniment de mare anvergură din acest an care marchează scufundarea Titanicului a fost acea croazieră care a vrut să refacă pas cu pas traseul iniţial, aflaţi că la Belfast s-a lansat recent Muzeul Titanic.

Muzeul este construit în acelaşi loc din Irlanda de Nord unde a fost construit şi Titanicul acum mai bine de o sută de ani şi oferă vizitatorilor imagini rupte din realitate. Este la fel de înalt precum a fost nava, are şase etaje şi este format din patru punţi. Ba chiar există şi cabine precum cele de pe navă, toate clasate ca acum mai bine de un secol: clasa I, a II-a şi a III-a.

Sunt şi nouă galerii interactive, vizitatorii se pot bucura de content 3D pentru a afla mai multe despre istoria Titanicului. Bine de ştiut este şi faptul că, chiar dacă obiectele din muzeu par autentice, toate exponatele sunt doar nişte replici.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BudI_lVCQR8[/youtube]

Autorităţile locale din Belfast speră să strângă peste 400.000 de vizitatori în primul an de la inaugurare. Eu zic că se vor bucura de mai mulţi, mai ales că doar la lansare au fost peste 1.000 de persoane prezente. Şi dacă ne mai gândim la faptul că există oameni care au văzut filmul de zeci de ori, poate aceştia vor face tot atâtea vizite la muzeu… nu? 😀

Surse foto: Titanic Belfast/ Facebook.com.

Adauga un comentariu