Un alt fel de Londra

Londra pe timp de noapte

Am ajuns şi în ultima zi în care povestim despre Londra! Am început cu o mică (textul e lung, dar ce să fac dacă erau prea multe de povestit şi prea puţin spaţiu :D) prezentare a Londrei, apoi am continuat cu o listă a obiectivelor turistice pe care nu le puteţi rata şi cu o alta a acelor atracţii care nu sunt cunoscute de către toţi turiştii şi normal că nu ne-am putut abţine să nu vorbim despre ce mâncăm şi ce bem şi pe unde. Recunosc, ultimul capitol nu a fost unul prea spectaculos, pentru că londonzii nu prea au feluri de mâncare savuroase şi complicate pe care să le ridice la rang de artă, dar promit să revin în forţă acum, când încep să povestesc despre shopping.

Shopping

Când vine vorba de shopping la Londra trebuie să începem cu Westfield London Shopping Center, un centru imens, plin de atracţii, mai ales pentru doamne şi domnişoare. Sunt mai mult de 250 de magazine cu uşile mereu deschise, iar când spun “magazine” mă refer la mărci precum Apple, Bershka, Dorothy Perkins, Dwell, Geox, Gerry Weber, Hackett, Kurt Geiger, LEGO, Mango, Marks & Spencer, Mulberry şi muuulte, muuulte altele. Pe lângă aceste brand-uri pe care, mai cu buzunarul strâns mai cu datorii ni le putem permite, în centru se află o altă zonă, denumită Village, unde magazinele au logo-urile Burberry, Dior, Gucci ori Louis Vuitton, de care mie îmi e frică să fiu prea aproape ca nu care cumva să nu mă pot abţine să nu-mi las portofelul acolo pentru o eşarfă din vechea colecţie. 🙂

Domnilor, pentru că ştim că aici veţi poposi o vreme, vă rugăm să ţineţi minte faptul că există o zonă doar cu restaurante. Alegeţi voi ce vă place, căci sunt peste 50 de localuri.

E clar că vă este cunoscut brand-ul Marks & Spencer, dar aveaţi idee de existenţa Marks & Spencer Simply Food? Pe lângă îmbrăcăminte, Marks & Spencer vinde, după cum cred că v-aţi prins deja din nume, şi produse alimentare de lux. De la mâncare pentru vegetarieni, până la produse proaspete şi ecologice, totul se vinde într-o atmosferă extrem de elegantă.

E ca şi cum supermarket-ul obişnuit ar fi un fel de magazin de cartier, pentru că modalitatea în care sunt produsele aranjate în rafturi, modul în care se comportă personalul şi hainele angajaţilor, toate te fac să înţelegi un pic mai bine ce înseamnă un lanţ de magazine de lux.

Acum… nu vă spune nimeni să plecaţi de acolo cu un coş de cumpărături plin ochi, poate luaţi doar o amintire sau poate nu cumpăraţi nimic, dar cu siguranţă merită o vizită… “de recunoaştere”! 🙂

Oxford Street, Londra

Dacă doriţi orice altceva în afară de ce v-am spus mai sus, locul în care trebuie să ajungeţi este clar Oxford Street. Doi kilometri şi jumătate sunt ticsiţi cu magazine de toate felurile şi de toate culorile, iar din două în două magazine mai daţi şi de o cafenea sau un restaurant.

E simplu să ajungeţi aici (luaţi metroul până la Oxford Circus, Bond Street, Marble Arch ori Tottenham Court Road) mai greu este să puteţi să vedeţi toată strada, pentru că a fost declarată ca fiind cea mai aglomerată stradă din lume.

Sport

La acest capitol este frumos să încep cu faptul că Jocurile Olimpice din vara de anul viitor sunt programate la Londra, la final de iulie, inceput de august, mai exact între 27 iulie – 12 august 2012. Londra o să fie astfel singurul oraş din întreaga lume care a găzduit cu succes Jocurile Olimpice de trei ori! Drăguţ, nu? Doar londonezii mai ridică din când în când din sprâncene când îşi aduc aminte, pentru că s-au declarat în nenumărate rânduri nemulţumiţi de faptul că autorităţile subţiază prea mult bugetul local cu organizarea acestor evenimente.

Prea sportivi nu sunt londonezii, asta exceptând faptul că bărbaţii care stau şi se uită cum joacă echipele favorite fotbal, pardon soccer, însă dacă vreţi ceva mişcare şi să fie şi distractiv propun mai bine să închiriaţi o bicicletă şi să admiraţi priveliştea la o mică plimbare.

Biciclete găsiţi mai peste tot de închiriat, deci scăpaţi de grija aceasta, mai greu este cu traseele de urmat, dar vă ajutăm noi cu o hartă care conţine mai multe trasee interesante din Londra care pot fi parcurse fără probleme pe două roţi. Harta Londrei o fi ea utilă pentru o mai bună planificare, dar să fim serioşi, în primul rând vine în ajutorul celor care nu se pot orienta prea bine în spaţiu şi se rătăcesc repede.

Festivaluri londoneze

Vă spuneam mai sus despre Jocurile Olimpice care vor avea loc în 2012, deci dacă vreţi să vă planificaţi un city break anul viitor ştiţi cam în ce perioadă ar trebui să fie să prindeţi şi Jocurile Olimpice.

Ciocolata se sărbătoreşte anual la Londra

Pe lângă acestea însă, Londra se mândreşte cu foarte multe evenimente care au loc an de an. Să vă dau doar câteva exemple: Festivalul Internaţional al Bărcilor, meciul de Rugby Anglia vs. Ţara Galilor, Târgul de modă vintage din iulie, La Monde Fashion Week etc. Le aveţi pe toate adunate într-un calendar. Alegeţi luna pe care o preferaţi şi, în funcţie de asta, vedeţi unde ar trebui să ajungeţi.

Despre un singur festival anume vreau să intrăm puţin în detalii: Festivalul Ciocolatei! Evenimentul are loc cu două săptămâni înainte Sărbătorilor de Iarnă, locaţia şi datele exacte se schimbă de la an la da, şi aici găseşti tot felul de dulciuri unele mai apetisante decât altele, toate însă făcute cu ciocolată. Prăjituri, bomboane, tablete, îngheţată, creme, spume, de toate!

Vizitatorii nu stau doar pe margine, ci gustă din toate, iar dacă au un pic de noroc se întâlnesc cu cei mai mari ciocolatieri din lume, pasionaţi care mai dau din casă când vine vorba de reţete, aşa că ar fi bine să fiţi cu urechile ciulite dacă vreţi să aflaţi secretele lor.

Sper că v-am îndulcit destul de mult cu ultimul festival pentru că am o veste “finală”! Mâine revenim cu un wrap-up care adună cele mai cool şi informaţii pentru cineva care calcă pentru prima oară pe tărâm londonez. Cu alte cuvinte, tragem linie traseului nostru virtual în Londra şi promitem că vom reveni cât de repede cu o altă locaţie frumoasă pentru un alt city break de success!

Până atuncu însă, ne spuneţi şi nouă ce vă place cel mai mult la Londra? 😀

Surse foto:Robert Scoble/ Flickr.com, markhillary/ Flickr.com şi Kirti Poddar/ Flickr.com.

Resurse: london.tourbytransit.com, tripadvisor.com şi romaninlondra.com.

Adauga un comentariu
Londra
esential Esential
de_ne_ratat Obiective de ne-ratat
inedit Obiective inedite
food_drinks Food & Drinks
special Shopping & Special
harta Harta turistica