Traseu inedit la Londra

Staţia Westminster

Obiective turistice mai necunoscute din Londra? Unele cu intrarea gratuită?! nu avem niciun motiv să vă păcălim, aşa că citiţi mai jos. Ba mai mult, dacă vreţi să vă convingeţi încă de la început că “Londra” şi “gratuit” pot fi aşezate corect în aceeaşi propoziţie, vă propun să aruncaţi un ochi pe visitlondon.com, unde veţi găsi multe dintre atracţiile turistice de care vă puteţi bucura şi fără niciun ban în buzunar.

În altă ordine de idei, astăzi povestim despre câteva dintre obiectivele turistice inedite din Londra. Unele sunt pentru copii, altele sunt destinate atât celor mici, cât şi copiilor un pic mai mari, adică pentru adulţii cu suflet de copil, cert este că toate au ceva special şi cei mai mulţi dintre turiştii care trec prin Londra, fie pentru câteva zile fie pentru un sejur întreg, nu ştiu de existenţa lor. Pierderea lor, câştigul nostru! Pentru că doar în câteva minute voi veţi afla totul despre ele, citiţi un pic mai jos! 🙂

Casă cu păpuşi din Muzeul Copilăriei

 1. Muzeul Copilăriei

  Muzeul Copilăriei face parte din seria obiectivelor turistice pentru intrarea cărora nu scoatem niciun ban din buzunar. Muzeul este plin de jucării, case imense sau micuţe pentru păpuşi, muuulte jocuri şi la fel de multe costume. Unele “au călătorit în timp” şi au fost făcute în secolul XV, altele abia au fost scoase din fabricile de jucării!

 2. Muzeul Filmului

  Dacă am avut mai sus un loc dedicate copilăriei, acum avem un muzeu dedicate filmelor! Muzeul de Film din Londra a fost fondat recent, în 2008, şi de atunci numărul celor care îi trec pragul este din ce în ce mai mare.

  În cadrul muzeului, se pot admire expoziţii cu diverse costume, expoziţii dedicate anumitor filme de succes şi nu numai, pentru că tot de aici cei care nu pot trăi fără a se bucura de un film periodic pot afla o groază de lucruri despre regizori celebri care au lucrat la filme şi mai celebre, personaje cunoscute, scenarii şi multe informaţii pe care nu le aflaţi din niciun film şi că tot veni vorba de un film…

  YouTube Preview Image

 3. Ferma Hounslow Urban

  Atunci când spun “fermă” mă refer la o fermă care poate să fie vizitată şi care e o alternative fantastic de bună pentru copiii care au locuit toată viaţa la bloc şi nu se pot mândri cu faptul că s-au jucat cu animăluţele şi că au văzut (nu doar în poze) toate animalele de care au citit prin cărţi. V-aţi prins cred că este vorba de o atracţie destinată mai ales micilor turişti, dar să ştiţi că nu o să vă spună nimeni să faceţi cale întoarsă nici dacă vă veţi duce doar doi acolo!

  Ferma are şi o zonă destinate celor care vor să se bucure de un picnic în aer liber, aşadar dacă nu aţi trecut pe la un restaurant pe drum şi aţi ronţăi ceva, puteţi să vă odihniţi pe iarbă!

 4. Un pinguin din Acvariul din Londra

 5. Acvariu SEA LIFE

  Acvariul SEA LIFE nu este orice fel de acvariu, este mai degrabă un imens loc de joacă educativă. Să vă explic şi de ce: aici veţi descoperi câte 500 de specii din fiecare parte a lumii, mai bine de 40 de rechini, peste 65 de acvarii cu peste 30 de specii de plante. Acvariul este partiţionat pe 14 zone, fiecare cu o anumită temă, în unele fiind chiar permis să hrăniţi vieţuitoarele.

  Cu siguranţă însă momentul “trăit la maxim” este atunci când veţi trece prin tunelul în care deasupra voastră se plimbă liniştiţi rechinii!

 6. Muzeul Geffrye

  Muzeul Geffrye este un loc unde sigur doamnele şi domnişoarele se vor simţi extraordinar! Bine, şi domnii, dar nu bag mâna-n foc că toţi domnii vor fi cu zâmbetul până la urechi, pentru că peste tot vor da de… design interior! Serios, este vorba de muzeu dedicat design-ului interior, website-ul oficial al muzeului ne pune la dispoziţie şi un tur virtual al clădirii.

  Tot de la Muzeul Geffrye puteţi să plecaţi şi cu câteva suvenire pentru cei care nu sunt cu voi în city break, pentru că aici se află un magazin plin de cadouri şi cărţi din domenii precum arhitectură, design interior şi exterior, istoria Londrei etc.

Voi ce alte atracţii turistice care nu sunt trecute în toate pliantele destinate vizitatorilor mai ştiţi?

Surse foto: josemurilo/ Flickr.com, SEA LIFE London Aquariu/ Facebook.com şi V&A Museum of Childhood/ Facebook.com.

Resurse: london.tourbytransit.com şi tripadvisor.com.

Adauga un comentariu
Londra
esential Esential
de_ne_ratat Obiective de ne-ratat
inedit Obiective inedite
food_drinks Food & Drinks
special Shopping & Special
harta Harta turistica