Tot ce trebuie să ştii despre Insulele Feroe

Insulele Feroe, privire din departare

Insulele Feroe, privire din departare

Iată că încet dar sigur am încheiat şi destinaţia de săptămâna aceasta în Insulele Feroe. Dacă mai ţineţi bine minte, începeam luni cu informaţiile complete despre un City break în Insulele Feroe, „ţara lui poate” şi vă spuneam atunci ceva lucruri care sigur vă pot ajuta să vă descurcaţi în vacanţa voastră în această locaţie. De pildă, aţi aflat pe îndelete când e cel mai bine, din punct de vedere meteorologic, să mergeţi în Feroe, cam câţi bani vă costă toată treaba asta sau cum vă descurcaţi cu transportul prin Feroe. După ce ne-am instalat frumuşel cu bagaje cu tot la hotelul pe care l-am găsit de cuviinţă ca fiind cel mai bun pentru noi, am dat o fugă pe la cele mai importante obiective turistice din Insulele Feroe. Sunt acele atracţii turistice pe care niciun turist nu trebuie să le rateze, şi sper că şi voi aţi reuşit să vă conformaţi pe această cale. Sunt convins că aţi observat cât de frumoasă este regiunea Feroe, şi probabil dacă nu aţi fost încă aici, poate că acum sunteţi mult mai tentaţi să faceţi asta.

Revenind la mica noastră recapitulare, trecusem de obiectivele turistice importante, aşa că ne-am redirecţionat interesul către alte obiective, dar de această dată unele inedite, adică exact cele de care nu toată lumea ştie. Pe aceată cale, am descoperit şi ceva lucruri necunoscute din Insulele Feroe în articolul de miercuri cu Ce obiective turistice inedite vizităm în Insulele Feroe. A sosit peste noi în city break şi ziua de joi, exact ziua mea preferată, aşa cum v-am mai spus în nenumărate rânduri.

City break-ul din Feroe se incheie cu un apus de soare

City break-ul din Feroe se incheie cu un apus de soare

E ziua mea preferată pentru că atunci ne putem alinta din punct de vedere gastronomic. Asta am făcut şi în Feroe, atunci când am căutat să găsim ce putem mânca şi bea prin această regiune a Europei. Aţi văzut desigur că felul celor din Feroe de a mânca diferă foarte tare de cel al nostru, plus că peştele joacă un rol foarte important în meniul lor zilnic. Am degustat, cel puţin la figurat, din bucatele de prin Feroe şi am mers după mai departe, atunci când, vineri, am sărit rapid la metodele de distracţie din această ţară. Am văzut cum oamenii de pe aici chiar se dau în vând după festivaluri şi evenimente muzicale. Pe deasupra, acestora le place şi sportul. E drept că cei din Feroe merg mai mult pe sporturile nautice, dar, poate că unii dintre voi sunt fani, nu? Shopping-ul este puţin mai subţire aici, dar cei din Feroe au măcar prin capitală câteva lucruri drăguţe.

Punem punct cu Insulele Feroe şi aventura noastră aici, urmând să o luăm de la capăt cu altă destinaţie. Cum sunt tare curios de ce fel de experienţă aţi avut voi în Feroe, vă rog să folosiţi secţiunea de commenturi pentru a-mi spune: care a fost cea mai faină experienţă din Feroe pentru voi? Aţi apucat să vă faceţi vacanţa acolo până acum?

Surse foto: arne.list/ Flickr.com şi Stig Nygaard/ Flickr.com

Adauga un comentariu
Insulele Feroe
esential Esential
de_ne_ratat Obiective de ne-ratat
inedit Obiective inedite
food_drinks Food & Drinks
special Shopping & Special
harta Harta turistica