Tot ce trebuie să ştii despre Florenţa [video]

Apus peste Florenta

Apus peste Florenţa

Sper că v-am obişnuit ca începutul de week-end să fie cu toate informaţiile despre destinaţia săptămânii. De data aceasta am călătorie virtual timp de cinci zile în Italia, iar Florenţa nu ne-a dezamăgit la niciun capitol.

Oraşul este unul care va deveni destinaţia preferată celor care iubesc arta şi arhitectura. Plin de palate vechi şi înalte, biserici superbe şi galerii de artă cunoscute în întreaga lume, Florenţa e acel loc unde nu te duci pentru a te grăbi de la un loc la altul sau pentru a scurta o plimbare lungă pe străzile înguste şi pietruite. Cu toate acestea, nu putem pleca în vacanţă fără informaţii esenţiale despre acel loc. Cam cât costă transportul în comun, care este perioada în care ar trebui să ajungem acolo pentru a nu ne calca pe picioare cu toţi ceilalţi turişti sau care sunt capcanele în care ar putea pica vizitatorii sunt doar câteva dintre acele lucruri pe care trebuie să le ştim înainte să ne planificăm city break-ul.

Buuun, acum că “ne-am acomodat” cât de cât cu oraşul trebuie să trecem la atracţiile turistice pe care nu le puteţi rata în Florenţa. Milioane de oameni din toate colţurile lumii sunt atraşi de această regiune din Italia, datorită punctelor de interes de aici.

Atracţiile de care vă spuneam mai sus nu sunt singurele de vizitat în oraş, să nu uitaţi nici de acele locuri care nu sunt la fel de cunoscute, dar care merită cu siguranţă să le vizitaţi.

Podul Vechi

Podul Vechi

După atâtea vizite parcă ar merge şi un altfel de distracţie, nu? Am făcut pentru voi o listă cu toate festivalurile importante din Toscana, unde mai pui că nu am uitat nici de shopping sau de sporturile tradiţionale de aici.

Sper că nu am uitat nimic şi vă doresc o vacanţă de vis la Florenţa!

Surse foto: Metamorphite/ Flickr.com şi Bruce_of_Oz/ Flickr.com.

Comentarii 1
  1. E frumos video,dar nu ai unul in care sa se vorbeasca in limba italiana (vreo 2-3 minute) am nevoie de propozitii bine legate intre ele pentru un proiect si nu gasesc nicaieri un clip.Poate fi despre orice din Italia,dar in limba italiana.Toate care le-am gasit eu sunt despre Italia dar din pacate in lb. engleza ….

Adauga un comentariu
Florenta
esential Esential
de_ne_ratat Obiective de ne-ratat
inedit Obiective inedite
food_drinks Food & Drinks
special Shopping & Special
harta Harta turistica