Toate informaţiile de care ai nevoie în Zaragoza [video]

Panorama din Zaragoza

Panoramă din Zaragoza

Am povestit săptămâna aceasta despre o destinaţie mai… altfel, un loc pe care nu toţi turiştii îl cunosc şi asta este un lucru cât se poate de bun, pentru că aşa sunteţi siguri că nu vă veţi “călca în picioare” cu sute de turişti care stau la coadă să vadă un anume obiectiv turistic. Şi dacă nu v-aţi prins despre ce oraş vorbesc, deşi îmi este destul de greu să cred asta pentru că toată săptămâna am descoperit alături de voi câte ceva nou despre destinaţie vă spun că este vorba despre Zaragoza.

Prima zi a săptămânii a venit cu informaţii generale, esenţiale, precum vremea de aici, cum stăm la capitolul trasportul în comun şi ce trebuie să ştim despre regiune şi despre oraş.  De exemplu, ştiaţi că Zaragoza este cunoscut ca fiind oraşul cu patru culturi diferite? Asta pentru că există Zaragoza romană, Zaragoza creştină, Zaragoza maură şi Zaragoza evreiască.

Nu am stat prea mult pe gânduri şi am început deja să vă scriu despre atracţiile turistice de neratat: biserici, palate, catedrale sau parcuri. Asta nu este tot pentru că, aşa cum v-am obişnuit deja, obiective turistice există şi în afara ghidurilor turistice pe care le găsim la orice agenţie, aşadar am căutat câteva atracţii inedite, despre care nu toţi cei care ajung în Zaragoza ştiu.

YouTube Preview Image

Tapas şi churros! V-aţi prins, da? Nici nu aveam cum să nu pomenesc nimic despre mâncarea şi băutura tradiţionale pentru că spaniolii ştiu cum să se distreze, iar “perecerea” ajunge şi pe mesele vizitatorilor.

Raul care strabate orasul

Râul care străbate oraşul

La final, ca pentru un filnal de city break reuşit, avem şi festivaluri, evenimente şi shopping, toate pentru Zaragoza. Sună bine, aşa’i?

Eu cam atât am avut de povestit despre această regiune, dar sper să completaţi voi cu informaţii utile pentru toţi turiştii care ajung aici în city break. 🙂

Surse foto: caccamo/ Flickr.com şi foxspain/ Flickr.com.

Adauga un comentariu
Zaragoza
esential Esential
de_ne_ratat Obiective de ne-ratat
inedit Obiective inedite
food_drinks Food & Drinks
special Shopping & Special
harta Harta turistica