Toate informaţiile de care ai nevoie în Bologna [video]

Tot ce trebuie să ştii despre Bologna

Tot ce trebuie sa stii despre Bologna

Săptămâna aceasta am povestit despre Bologna sau Oraşul Roşu, aşa cum îi spun toţi localnicii, pe motiv că multe dintre clădirile ridicate în localitate au aspect de teracotă.

Primul lucru care ne vine în minte când ne gândim la Bologna nu sunt de cele mai multe ori tradiţiile şi obiectivele turistice de aici, ci faptul că este oraşul universităţilor, care găzduieşte cea mai veche universitate din lume, dar asta nu înseamnă că oraşul nu are o istorie de luat un calcul şi multe alte puncte de interes. Vă las mai bine cu informaţiile esenţiale pe care trebuie să le ştiţi atunci când vă planificaţi o vacanţă mai scurtă sau mai lungă aici.

Şi pentru că tot vorbeam mai sus despre atracţii turistice, trebuie să vă povestesc şi despre acestea, de fapt v-am povestit deja marţi, când am detaliat despre toate obiectivele turistice de neratat din Bologna, la care am adăugat şi atracţiile inedite, acelea care nu se regăsesc în toate ghidurile turistice, dar care fac deliciul unei călătorii adevărate.

YouTube Preview Image

Orice turist care a ajuns în Bologna ştie că aici “si mangia bene”, adică se mănâncă bine, indiferent care sunt preferinţele tale culinare şi indiferent dacă eşti sau nu vegetarian, deci nu aveţi cum să rataţi textul despre mâncarea şi băuturile tradiţionale din Bologna.

Şi, la final, nu am cum să nu vă spun despre faptul că orice oraş din Italia e o destinaţie destinată shopping-ului şi festivalurilor tradiţionale.

Voi ce părere aveţi despre Bologna? Merită un city break cât mai curând?

Sursă foto: vic15/ Flickr.com.

Adauga un comentariu
Bologna
esential Esential
de_ne_ratat Obiective de ne-ratat
inedit Obiective inedite
food_drinks Food & Drinks
special Shopping & Special
harta Harta turistica