Toate informaţiile de care ai nevoie despre Porto [video]

Răsărit în Porto

Răsărit în Porto

Am ajuns şi la finalul săptămânii, iar asta înseamnă că s-a terminat city break-ul nostru virtual în Porto. 🙂

Când vă planificaţi o călătorie aici nu uitaţi că aveţi nevoie de informaţii esenţiale, precum care sunt preţurile aproximative pentru cazare şi cum vă veţi descurca cu transportul în comun prin oraş. Nici o hartă turistică a oraşului nu e de lepădat, mai ales dacă mergeţi pentru prima dată aici.

Lăsând însă aceste informaţii de “intro” la o parte, trebuie să trecem la ceea ce cu adevărat contează: atracţiile turistice. Practic, pentru asta mergem în Porto, nu? Pentru a simţi spiritul de acolo, ca să ne relaxăm şi să uităm de meleagurile mioritice pentru câteva zile şi pentru a vedea cât de multe dintre atracţiile turistice din oraş, iar Porto nu ne dezamăgeşte deloc atunci când vine vorba de puncte de interes pentru turişti.

Ne îndepărtăm puţin de muzee, apropo să nu care cumva să nu ajungeţi la Muzeul Vinului pentru că e un “must” să-l vedeţi, şi ajungem tot la atracţii turistice, dar de data aceasta mă gândesc la cele mai puţin cunoscute. Bine, e posibil să fie mult spus “mai puţin cunoscute”, dar cu singuranţă sunt cele inedite, cele pe care nu le găsim pe toate pliantele turistice pe care le tot primim de la agenţiile de turism sau le găsim pe noptierele din hoteluri.

Locul meu preferat este Librăria Lello unde am senzaţia că am intrat într-o cu totul altă lume şi nu, nu e doar datorită cărţilor, ci mulţumită atmosferei de aici.

Mai sus vă spuneam ceva despre Muzeul Vinului. De ce au portughezii un astfel de muzeu? Păi nu ne oferă ei faimosul Vin de Porto? Despre acesta şi despre alte băuturi şi bucate tradiţionale am povestit şi noi, ca nu care cumva să vă treziţi că nu ştiţi ce să comandţi ajunşi în restaurant.

Şi la finaaal nu aveam cum să uităm de cadouri sau de shopping, nu? Avem şi câteva festivaluri şi evenimente inedite din Porto, aşadar vă sfătuiesc să citiţi cu atenţie toate informaţiile.

Care credeţi că este principalul motiv pentru care turiştii aleg Porto?

Sursă foto: JAMoutinho/ Flickr.com.

Adauga un comentariu
Porto
esential Esential
de_ne_ratat Obiective de ne-ratat
inedit Obiective inedite
food_drinks Food & Drinks
special Shopping & Special
harta Harta turistica