Sibiu, cotat cu trei stele în “Ghidul verde Michelin”

Catedrala Ortodoxă din Sibiu

Sibiul este singurul oraş din România care a primit 3 stele în ediţia “Ghidul verde Michelin”. Ce înseamnă mai exact acest lucru? “Un oraş care trebuie vizitat nepărat!”! Sibiul a fost nominalizat în mai multe secţiuni: “Idei pentru week-end 2” şi “Un itinerar de 17 zile în România”, oraşului fiindu-i destinate în total 13 pagini din ghid.

Sunt convinsă că cei care iubesc călătoriile ştiu ce înseamnă “Ghidul verde Michelin” şi mai ales cât de important este el pentru mulţi care aleg să treacă de graniţele ţării într-o vacanţă.

Primul ghid a fost lansat acum mai bine de 100 de ani şi cel pentru anul curent are 360 de pagini în care se găsesc 22 de hărţi, aproximativ 600 de locaţii şi 160 de fotografii. O adevărată “bijuterie” pentri cei care călătoresc mult. Tocmai datorită acestui lucru, faptul că Sibiul este cotat cu trei stele înseamnă că, în ciuda faptului că oraşul a fost Capitală Culturală Europeană în 2007, şi 2011 va aduce cel puţin la fel de mulţi turişti ca în urmă cu patru ani.

Aceasta nu este singura veste bună privind turismul României. Pe lângă Sibiu, alte şapte obiective turistice din România au primit maximul de stele: mănăstirile din Bucovina, Maramureşul, Dragomirna, Transfăgărăşanul, Horezu, Prejmerul şi Delta Dunării.

Citeşte mai multe despre România în Ghidul verde Michelin pe mediafax.ro.

Sursă foto: CamilG/ Flickr.com.

Adauga un comentariu