Rusia

În Rusia sunt mii de atracţii turistice, precum mai bine de 30 de parcuri naţionale, aproximativ 2000 de muzee, dintre care multe sunt recunoscute de UNESCO.

Puteţi descoperi cele mai importante puncte de interes pentru turişti din Rusia mai jos.

Oceanarium din Sankt Petersburg [POI]

Oceanarium din Sankt Petersburg [POI]

Dacă aţi ajuns în Sankt Petersburg cu cei mici trebuie să ajungeţi la Oceanarium, pentru că pe lângă acvariile în sine, aici au loc zilnic mai multe spectacole destinate copiilor. Sursă foto: planeta-neptun.ru.

Nava Aurora [POI]

Nava Aurora [POI]

Nava Aurora a devenit un monument plin de semnificaţii după ce a fost folosită, pentru prima dată, în războiul cu Japonia din 1904. Sursă foto: aurora.org.ru.

Casa lui Petru cel Mare [POI]

Casa lui Petru cel Mare [POI]

Aceasta este prima casă ridicată în Sankt Petersburg şi este conservată astfel încât să arate precum în 1703, când Petru cel Mare a decis să se mute aici. Sursă foto: wikipedia.org.

Închisoarea Kresty [POI]

Închisoarea Kresty [POI]

O închisoare aparte, pentru că, deşi toate din Rusia sunt cunoscute ca fiind unele foarte aglomerate, aici capacitatea oficială este de 3.000 de deţinuţi, iar numărul lor în realitate este mai mare decât triplu. ÎN altă ordine de idei, ruşii au ştiut cum să facă dintr-o închisoare atât un centru…

Oraşul Pushkin [POI]

Oraşul Pushkin [POI]

Oraşul Pushkin se află chiar lângă Sankt Petersburg şi este de fapt o „adunătură” de palate şi grădini, unele mai frumoase decât celelalte. Este cunoscut în lume mai ales după Palatul Catherine, locul unde Regina Catherine şi-a trăit ultimele clipe. Palatul a fost complet distrus în Al Doilea Război Mondial,…

Fortăreaţa Sfinţii Petru şi Pavel [POI]

Fortăreaţa Sfinţii Petru şi Pavel [POI]

Fortăreaţa este situată chiar în centrul oraşului şi a fost utilizată ca şi închisoare o perioadă de timp. Sursă foto: praegerr/ Flickr.com.

Biserica Mântuitorului pe Sângele Vărsat [POI]

Biserica Mântuitorului pe Sângele Vărsat [POI]

Biserica este ridicată în stil tradiţional rusesc şi este construită în locul unde a fost ucis ţarul Alexandru II. Este de altfel şi singura bisericî ce are turlele în formă de ceapă. Sursă foto: Let’s Travel-Santa Monica/ Facebook.com.

Mânăstirea Alexander Nevskiy [POI]

Mânăstirea Alexander Nevskiy [POI]

Pentru mulţi vizitatori cea mai mare atracţie a mânăstirii este chiar cimitirul de aici care a devenit locul de veci al celor mai mari compozitori ruşi, precum Tschaikovsky, Rimsky-Korsakov, Mussorgsky sau Borodin, dar şi a scriitorului Fyord Dostoevski. Sursă foto: viator.com.

Palatul Menshikov [POI]

Palatul Menshikov [POI]

Palatul a fost ridicat pentru primul guvrnator al oraşului Sankt Petersburg şi preferatul lui Petru cel Mare. Este parte din Muzeul Hermitage. Sursă foto: Wikipedia.org.

Muzeul Hermitage [POI]

Muzeul Hermitage [POI]

Muzeul este găzduit de Palatul de Iarnă şi este cea mai mare galerie de artă din Rusia, aşadar nu aveţi voie să nu ajungeţi aici. Sursă foto: Hermitage Museum/ Facebook.com.