Pasiune pentru distracţie în Sevilia

Suveniruri colorate

Suveniruri colorate din Sevilia

Spun “pasiune” pentru că spaniolii au o poftă de viaţă de care mulţi turişti se îndrăgostesc şi pentru că în Sevilia chiar ai ce să faci la orice oră din zi şi din noapte. Nu mă refer la vizitarea obiectivelor turistice, deşi aţi văzut că avem puncte de interes nenumărate, ci la faptul că la un moment dat, după lăsarea serii, ai senzaţia că mulţi oameni nu vor să se ducă acasă. Este adevărat, doar că motivul este faptul că distracţia începe pentru mulţi doar după ce apune soarele.

Dacă luăm în considerare doar cartierul Santa Cruz şi tot avem o mulţime de baruri care ne ademenesc cu muzică bună la un pahar de vin şi nişte tapas.

La munte

Dacă v-aţi săturat de distracţiile din oraşe şi vreţi ceva mai aparte, atunci trebuie să ajungeţi la munţii din Sevilia, la Sierra Sur, unde aveţi posibilitatea să încercaţi sporturi extreme precum zborul cu parapanta de pe vârful Montellano sau să urcaţi pe vârfurile Morón şi Algámitas.

Cu vaporul

Muntele nu vă atrage, dar sunteţi genul de oameni care atunci când văd apă nimeni şi nimic nu vă mai poate distrage atenţia? Atunci mergeţi la o plimbare cu vaporaşul pe Râul Guadalquivir. Veţi ajunge până la Sanlucar de Barrameda, dar sunt multe opriri pe drum, una dintre acestea fiind Sanlucar de Barrameda, o zonă cunoscută în toată regiunea pentru peşte.

Asa se vede Raul Guadalquivir de sus

Aşa se vede Râul Guadalquivir de sus

Trebuie să gustaţi ceva făcut de aici şi mai trebuie să întrebaţi şi de manzanilla, băutura tradiţională din zonă care nu e nimic altceva decât un tip de vin foarte aromat.

Festivaluri şi evenimente tradiţionale

Specificul unei regiuni este dat de festivalurile care sunt organizate aici, iar Sevilia nu face excepţie, pentru că sunt foooarte multe evenimente care au loc aici an de an. Nu am cum să vi le povestesc pe toate, dar am luat la puricat festivalurile şi mai jos am scris câteva ceva despre cele care mi se par mie cele mai interesante.

  • Día de la Inmaculada: pe 8 decembrie, an de an, părinţii îi îmbracă pe cei mici în costume care seamănă cu cele din secolul XVI şi merg cu cei mici la biserică unde cântă şi dansează în faţa altarului pentru a sărbători ziua Neprihănitei Zamisliri.
  • Feria de Abril: în aprilie turiştii pot lua parte la unul dintre cele mai cunoscute evenimente din Sevilia, care are loc de obicei în cartierul Los Remedios. De ce aici? Pentru că sunt multe tarabe care în perioada festivalului sunt pline de bunătăţi pentru doritori. De la dansuri, la lupte cu tauri sau petreceri care ţin cu zilele şi spectacole, festivalul le include pe toate.
  • Feria de San Miguel: este vorba de tradiţionalele lupte cu tauri renumite la nivel mondial. Are loc în septembrie acest eveniment, iar spectacolul este considerat unul dintre cele mai de amploare din Spania.
  • Tapas Fair: dacă am vorbit despre tapas ieri, când povesteam despre felurile de mâncare din Spania, nu aveam cum să nu avem şi un eveniment dedicat acestei specialităţi. Nu? Patru zile în care zeci de localuri sunt pline de tapas! Cam aşa se poate traduce festivalul în sine.
Imagine din timpul festivalurilor din Sevilia

Imagine din timpul festivalurilor din Sevilia

Shopping în Sevilia

Gata cu evenimentele, trecem la un altfel de eveniment sau de sport, depinde din ce punct de vedere priviţi totul. Adevărul este că Sevilia nu este 100% un loc de unde doamnele şi domnişoarele să vină acasă cu bagajul plin de haine de firmă sau de designer pentru că nu sunt foarte multe magazine de acest fel. Există şi zone pentru cei care vor să vadă noile colecţii de haine, regiunea din jurul Plaza Neuve fiind cea care atrage persoanele care au făcut din hainele de firmă un must have.

Mai degrabă turiştii se vor întoarce din Sevilia cu tot felul de cadouri drăguţe pentru prietenii care au rămas în ţară, pentru că sunt multe obiecte tradiţionale pe care nu ai cum să nu le cumperi. Ceramica de aici sau obiecte din lână handmade sunt doar două exemple.

În ceea ce priveşte programul magazinelor este un pic mai complicat. Spun asta pentru că spaniolii pe cât sunt de petrecăreţi pe atât de mult iubesc pauzele, aşadar după cea de masă din mijlocul zilei cei mai mulţi mai au o pauză de la serviciu dedicată somnului. Nu glumesc, în timpul săptămânii de la 14:00 la 17:00 veţi găsi multe lacăte puse pe uşile magazinelor, căci oamenii se odihnesc, aşa că va trebui să vă faceţi programul după cel al lor.

Voi unde aţi făcut shopping prin Sevilia? Aveţi un magazin anume pe care să ni-l recomandaţi sau o zonă exactă de unde putem cumpăra suveniruri pentru cei dragi? 🙂

Surse foto: Paco Abato/ Flickr.com, ॐ Gapito ॐ/ Flickr.com şi Julia Folsom/ Flickr.com.

Resurse: aboutsevilla.com şi andalucia.com.

 

Adauga un comentariu
Sevilia
esential Esential
de_ne_ratat Obiective de ne-ratat
inedit Obiective inedite
food_drinks Food & Drinks
special Shopping & Special
harta Harta turistica