Parcul Natural Plitvice sau cum să ne bucurăm cu adevărat de natură

Parcul Natural Plitvice

Parcul Natural Plitvice

Dacă aveţi pe lista cu destinaţii Dubrovnik, Zadar sau Zagreb, atunci musai trebuie să ajungeţi şi pe la Parcul Natural Plitvice din Croaţia, vă asigur că nu veţi regeta nici măcar un minut că aţi ajuns acolo.

Parcul este situat între Zadar si Zagreb şi adună peste un milion de oameni an de an. Cum de a devenit un punct de atracţie atât de mare un parc natural?

Are 16 lacuri şi foarte multe cascade, multe dintre ele la peste 600 metri altitudine, fauna este neatinsă de mână omului, iar Râul Plitvice (cu o lungime de 4 kilometri este parte integrată a rezervaţiei) oferă o cascadă de peste 76 de metri înălţime.

Intrarea în parc costă 140 kuna, un preţ nici prea mare, nici prea mic, dar care este valabil pentru cinci ore, timp în care puteţi să vă plimbaţi în parc şi să vă bucuraţi de tot ce oferă el. Fix la intrarea în parc veţi primi o hartă cu punctele de atracţie pe care nu trebuie să o pierdeţi, pentru că altfel sigur veţi rata atracţii importante.

Interesant de ştiut este şi faptul că aici, în parc, a fost dat starul Războiului Croat pentru Independenţă. Croaţii au pierdut în 1991 în faţa sârbilor, dar croaţii au fost alungaţi două zile mai târziu, în urma bătăliilor rămânând însă un teren minat. Autorităţile croare au început însă imediat să cureţe parcul de bombele rămase, aşadar acum Parcul Plitvice este redat naturii şi oamenilor, fiind pentru croaţi nu doar un loc minunat, ci şi simbolul lor pentru libertate.

Şi pentru că atunci când povestesc despre un parc mai importante sunt fotografiile, vă las cu o galerie foto:

Sursă foto: The Plitvice Lakes National Park/ Facebook.com.

Parcul Natural Plitvice (Plitvice Lakes National Park)
  • Adresa Plitvička Jezera, Croatia
  • GPS 44.858059,15.589891
  • Tip Parc
  • Distanta de centru 139
  • Cost 140 ku
  • Durata vizitare 5h
  • Facebook
Adauga un comentariu
Croatia
esential Esential
de_ne_ratat Obiective de ne-ratat
inedit Obiective inedite
food_drinks Food & Drinks
special Shopping & Special
harta Harta turistica