Interviu theCityBreak: V-ar plăcea un week-end la New York?

Camelia Negoiţă

Nu ştim de voi, dar noi suntem clar  nişte “devoratori” de bloguri de travel, atât din România, cât şi din afara graniţelor.

Unul dintre ele care ne-a plăcut tare mult încă de la primul click este iLoveTheWeekends.com, pentru că a fost fix pe placul nostru: şi noi iubim week-end-urile şi mai ales zilele care anunţă venirea lor!

Nu mică ne-a fost însă mirarea când am văzut că în spatele blogului se ascunde o româncă, vă daţi seama că nu am avut altă soluţie decât să o contactăm şi să încercăm să aflăm amănunte “din spatele blogului” 😀

Camelia Negoiţă a lansat iLoveTheWeekends.com în septembrie 2010 şi acum, la mai bine de un an de la lansarea blogului său, ne-a răspuns la câteva întrebări!

theCityBreak: Cum ţi-a venit ideea blogului?

Blogul s-a născut din nevoia de a avea la îndemână un ghid practic şi uşor de accesat cu destinaţii de week-end online. Având o fire mai aventuroasă şi căutând mai tot timpul să plec în week-end-uri ca să descopăr şi să fotografiez locuri inedite, de-a lungul timpului mi-am alcătuit un dosar cu articole din ziare şi reviste de călătorii cu locurile care mă atrăgeau. După un timp, prietenul meu mi-a sugerat să le scanez şi să le transfer pe calculator ca să-mi fie mai uşor. De acolo şi până la a scrie un blog despre călătoriile mele de week-end a fost un singur pas.

theCityBreak:Ţi-a fost greu fiind româncă să relatezi despre distracţiile aflate într-un alt oraş decât cel natal?

Nu, pentru că eu sunt în America de 12 ani. Am plecat când aveam 18 ani din România şi oricum acasă, fiind sportivă de performanţă, nu prea ieşeam în oraş să mă distrez.

Long Island City, văzut din Manhattan

theCityBreak: Care este locul în New York în care te simţi cel mai bine? De ce?

În Long Island City, fiindcă este o zonă liniştită, departe de traficul şi nebunia din Manhattan, cu puburi şi restaurante mici dar pitoreşti, cu un parc minunat lângă apă şi cel mai fabulos view al Manhatanului.

theCityBreak: Există un loc care te-a dezamăgit în New York? Din ce motive?

Nu există neaparat un loc, ci mai degrabă anumite aspecte: de exemplu, sunt unele staţii de metrou, inclusiv în Manhattan, care arată jalnic. Când a venit mama mea în vizită a remarcat că metroul din Bucureşti este o bijuterie comparat cu cel din New York. În acelasi timp, cel din NYC este deschis 24 de ore.

theCityBreak: Dacă ar veni un român într-un city break în New York care ar fi primele 3 atracţii pe care trebuie să le vadă?

Când vizitez un oraş îmi place să descopăr farmecul lui, prin locuri de referinţe dar nu neapărat super-turistice. De exemplu, eu aş recomanda Ellis Island (o lecţie de istorie în imagini – mai ales că aici găseşti şi un poster de 5 metrii cu titlul “Ţăran Român”) decât Statuia Libertăţii (care oricum se poate fotografia alegând să tragi o fugă gratuită cu ferrybotul până în Staten Island şi înapoi). Intersantă mai este pentru mine şi zona West Village/Meatpacking District – pentru parcul suspendat “The Highline” şi străduţele cu case din cărămidă, vechi de mai bine de 100 de ani, dar păstrate impecabil şi incredibil de pitoreşti. Pe mulţi prieteni i-am plimbat şi prin Central Park – impresionant ca şi dimensiune, cu bicicleta.

Sighişoara

theCityBreak: Care este locul din România pe care l-ai recomanda unui turist din New York? De ce?

Îmi plac la nebunie Sibiul şi Sighişoara! Când sunt în zonă de multe ori vizitez şi satele cu biserici fortificate din Transilvania – o oază de linişte pentru orice turist care vine din aglomeratul New York.

Aşa cum v-am obişnuit (sper) ca şi la celelate interviuri, la final ne-am gândit să o “supunem” şi pe Camelia la un mic “test” cu spaţii de completat:

Dacă ar fi să compar week-end-urile le-aş compara cu: cireaşa de pe tort sau partea cea mai dulce a săptămânii.

Primul lucru care m-a făcut să zâmbesc în New York a fost: când mi-am dat seama că locuiesc foarte aproape de Mica Polonie, o zona unde până recent locuitorii erau majoritari din Polonia. M-am simţit mai aproape de casă.

Mi-am petrecut una dintre cele mai frumoase vacanţe în: Suedia împreună cu mama mea.

Adauga un comentariu