Informaţii complete pentru un city break la Cracovia

Strazile Cracoviei

Străzile Cracoviei

Gata, astăzi terminăm city break-ul virtual către Cracovia, aşadar acum chiar nu mai aveţi niciun motiv pentru care să nu ajungeţi acolo şi să nu descoperiţi singuri tot ceea ce v-am povestit în această săptămână.

Am început cu informaţii esenţiale, despre vremea din Cracovia, care este perioada numai bună de colindat prin Polonia, drumul spre oraş şi cazarea acolo, dar şi despre transportul în comun sau alte lucruri care vă vor fi de folos odată ce aţi ajuns.

Nu am stat mult pe gânduri şi am trecut la “lucruri mai serioase”, adică la atracţii turistice. Doar pentru asta mergem cu toţii într-un city break, nu? Palatul Wawel e cel mai cunoscut obiectiv turistic din Cracovia, mai ales că este un adevărat simbol al oraşului. A fost sediu regilor polonezi şi acum este un imens muzeu ce trebuie văzut de toţi turiştii. Dar acesta nu este singurul loc în care e musai să mergeţi. Apoi, nu trebuie să uit nici de atracţiile inedite, adică de acele locuri care, deşi nu sunt în toate ghidurile turistice pe care le găsiţi pe piaţă, sunt extrem de importante pentru localitate şi de asemenea veţi descoperi adevărata Cracovia numai când le veţi vizita.

Colţunaşi… v-aţi prins? 🙂 După atâtea drumuri ne oprim la masă şi mâncăm doar preparate tradiţionale. Am povestit despre cele mai cunoscute feluri de mâncare, despre băuturile pe care le preferă localnicii din Cracovia şi nu numai. Nu le rataţi, dar dacă vă este foame, vă sfătuiesc să ronţăiţi ceva în timp ce veţi citi articolul cu mâncarea tradiţională şi veţi vedea fotografiile.

La final, se cuvine să petrecem, dar să o facem în cadrul evenimentelor care au loc an de an în Cracovia. Şi să nu uit: shopping şi căutări lungi pentru cadouri destinate celor care au rămas acasă.

Acestea fiind spuse, eu vă doresc să ajungeţi cât mai repede în Cracovia, pentru că oraşul este superb şi merită văzut.

Când aveţi de gând să plecaţi în Polonia?

Sursă foto: limaoscarjuliet/ Flickr.com.

Adauga un comentariu
Cracovia
esential Esential
de_ne_ratat Obiective de ne-ratat
inedit Obiective inedite
food_drinks Food & Drinks
special Shopping & Special
harta Harta turistica