Graţia Graz-ului

Turnul cu ceas, Graz

Turnul cu ceas, Graz

Graz e unul din orăşelele austriace care merită o plimbare de-o dimineaţă întreagă, în drumul înapoi spre casă după peregrinările europene mai lungi.

Inevitabil, eşti atras de turnul cu ceas, cel ce domină oraşul de acolo de sus, de pe deal. Urci către castel şi te laşi purtat de vise spre o panoramă deosebită a oraşului, spre o dezvăluire a celor mai interesante cotloane. Recomand, printre ele, casa artiştilor, grădina botanică, biserica franciscană, Murinsel, podul cu lacăte, muzeul criminologiei, colecţia de păpuşi, grădinile lui Giovanni şi pe lângă toate acestea, mai ales o clipă de răgaz, poate pentru o carte, poate, pentru un gând, poate pentru o îngheţată.

Graţia oraşului respiră prin toţi porii, aceasta fiindu-i nota de bază.

Doriţi să aflaţi mai multe despre Graz? Aflaţi despre Graz de pe placerea-de-a-calatori.ro.

 

 

Comentarii 2
  1. CARMEN LEAHU 16 May, 2012 la 12:54

    Graz este un oras austriac, chiar fosta capitala imperiala pana la mutarea acesteia la Viena in secolul 16. Partea veche a orasului din Graz este unul dintre cele mai bine conservate centre de orase din Europa Centrala.

    • Imi doresc de mai bine de 2 ani sa fac intr-o vara turul Austriei si da, Graz era pe lista. Cu prima ocazie voi merge acolo mai ales ca acum imi pot face o idee despre ce am de facut acolo datorita Lilianei. Cat despre vechiul oras … chiar m-ai facut foarte curios Carmen! thx 🙂

Adauga un comentariu