Google Goggles, o aplicaţie care te scoate din încurcături în vacanţă

Google Goggles

Google Goggles

Când pleci într-o ţară unde nimeni nu are idee de limbile engleză sau franceză (cum e de exemplu Grecia, unde eu una nu înţeleg o iotă din limbă) ai nevoie de un ghid, un ajutor… ceva care să te scoată din încurcături. Şi dacă nu reuşeşti să te înţelegi cu localnicii, măcar să ştii ce vei avea în farfurie atunci când ajungi la un restaurant şi comanzi ceva din meniul stufos şi fără nicio fotografie care să te ghideze cumva.

Dacă aveţi smartphone v-aţi scos. Există aplicaţia Google Goggles, ce permite userilor să descifreze tot felul de lucruri, de la texte scrise în tot felul de limbi străine sau monumente ori atracţii turistice din jurul tău, la ce trebuie să alegi dintre specialităţile tradiţionale.

Aveţi aşadar de descărcat Google Googgles, aplicaţie gratuită care funcţionează atât pe telefoanele Android, cât şi pe iPhone, de făcut fotografii la ce vreţi să desluşiţi şi gata. Chiar dacă e vorba despre un text, un monument despre care vreţi să aflaţi mai multe.

Voi ce aplicaţii folosiţi atunci când plecaţi în vacanţă? 🙂

Comentarii 1
  1. Din nefericire, aici intervine o mica problema. Si anume. Internetul. Cam toata lumea stie ca navigarea pe internet in roaming, este foarte scumpa. Nu stiu cat de mult ne-ar putea ajuta Goggles pe alte meleaguri decat cele mioritice.

Adauga un comentariu