Festivaluri, evenimente şi distracţie în Insulele Feroe

Festivalurile si concertele sunt populare si in Feroe

Festivalurile si concertele sunt populare si in Feroe

Chiar dacă suntem puşi pe plimbat sau colindat într-un city break, trebuie să ne mai facem timp şi de distracţie în destinaţia noastră. Până una alta am văzut cam cum este mersul pentru a ajunge într-un City break în Insulele Feroe, „ţara lui poate”, cu bagaje, cu planificări şi cu calcule ori aşteptări. Sper că v-au plăcut şi obiectivele turistice pe care această locaţie le are de oferit, iar o mică recapitulare a acestora o puteţi face dacă recitiţi articolul de marţi Obiectivele turistice pe care nu trebuie să le ratăm în Insulele Feroe. Aşa cum eraţi obişnuiţi pentru mijlocul săptămânii am abordat atracţiile mai greu de găsit pentru turiştii care vin prin Feroe, cu una, cu doua, am văzut în detaliu şi Ce obiective turistice inedite vizităm în Insulele Feroe. Mai spre finalul săptămânii ne-am aruncat cu capul înainte în bucătăria din Feroe. Artele gastronomice, preparatele delicioase şi tradiţiile de la cratitţă ne-au făcut cu ochiul în city break-ul nostru, iar cu ajutorul acestora am învăţat şi Ce putem mânca şi bea în Insulele Feroe. Trebuie să recunoaştem că au cei din Feroe câteva preparate mai ciudat şi o leacă mai bogate în grăsimi, dar, măcar nu sunt banalităţi. Şi apropo de asta, consumul de peşte de la ei ne poate spune concret că ei totuşi mănâncă o carne cât de cât sănătoasă. Nu-i aşa? Lăsăm mâncărurile în urmă şi trecem la tematica zilei de astăzi care este pur şi simplu „distracţia”. Vom vedea ce putem face în Insulele Feroe din punct de vedere al shopping-ului, al evenimentelor, concertelor şi festivalurilor. Tocmai de aceea am şi precizat de distracţie. la o analiză mai amplă, trebuie să ştiţi că în Insulele Feroe timpul liber este preţuit de către cei care trăiesc aici. Aşadar, festivaluri şi concerte sunt, iar viaţa de noapte există şi ea. De shopping urmează să aflaţi.

Evenimente şi manifestări

Haideţi să vorbim un pic despre ce evenimente şi concerte putem „colecţiona” prin Feroe, unde asemenea manifestări chiar nu sunt puţine. Unul dintre cele mai faine festivaluri este Summartónar. Anul acesta se desfăşoară între 5 iunie şi 20 august.

Summer Festival Faroe

Summer Festival Faroe

De obicei acesta are loc pe timp de vară, tocmai pentru a aduna cât mai mulţi turişti sau iubitori de muzic, dacă se poate din toate colţurile Europei. Summartónar are loc în fiecare an şi abordează muzică de tip clasic şi contemporan. Locul de desfăşurare al acestuia alternează prin mai multe puncte. De obicei, acestea sunt bisericile, muzeele şi alte locuri publice. Fain concept nu? Mergem mai departe cu listuţa noastră de evenimente şi ne oprim un pic la G-festival, care anul acesta are loc în intervalul 19-21 iulie. Festivalul se străduieşte în fiecare an să aducă pe scenă artişti de renume internaţional de toate genurile muzicale, însă nici artiştii de pe plan local nu sunt ignoraţi. G-festival are loc într-un cadru fain al sătucului Göta. Şi pentru că tot vorbeam de vară ne mişcăm rapid către The Summer Festival desfăşurat între 2 şi 4 august anul acesta. The Summer Festival este cel mai mare festival din Insulele Feroe, reuşind pe parcursul anilor să adune cei mai mari artişti care au călcat vreodată prin Feroe.

Activităţi cu şi despre sport în Feroe

Dacă poate de festivaluri şi evenimente muzicale, să le spunem, nu prea sunteţi mari fani, în Feroe mai sunt şi alte tipuri de evenimente, mai ales pe plan sportiv. Unul dintre cele mai apreciate este şi Fjarðastevna, care anul acesta va avea loc pe 7 iulie în localitate Skala. Trebuie să ştiţi însă, în caz că vă interesează asemenea acţiuni, că evenimentul acesta este pentru pasionaţii de bărci şi mai mult pentru vâslitul pe echipe.

Sporturile pe apa sunt foarte populare in Insulele Feroe

Sporturile pe apa sunt foarte populare in Insulele Feroe

Are popularitate mare aici în Feroe pentru că fiind o regiune cu multă multă apă chiar a prins la lume. Rămânem cam tot în zona sporturilor de acest gen şi poposim la un alt eveniment tot pentru pasionaţii de vâslit, bărci şi etc. Este vorba despre Sundalagsstevna desfăşurat anul acesta pe 16 iunie în sătucul Kollafirði. Nu ştiu dacă vă plac bărcile mai mari, dar şi cel de-al treilea eveniment, sau competiţie, de care trebuie să aflaţi este bazată pe o întrecere între bărci şi se numeşte Faroe Islands Regatta, în 2012 urmând să aibă loc între 5 şi 9 iulie. Cursa dintre ambarcaţiuni se desfăşoară din nordul până în sudul Insulelor Feroe, iar finalul competiţie se sărbătoreşte prin dansuri tradiţionale şi alte activităţi de petrecere în localitatea Tvøroyri. Oricine poate participa la cursă, sau se poate mulţumi pur şi simplu doar cu privitul.

Ce fel de shopping facem în Feroe

Datorită faptului că Insulele Feroe nu e chiar atât de mare shoppingul e ceva mai limitat aici, în fond doar nu mergem în city break să dăm ture prin magazine nu? Oricum, câteva lucruri faine chiar ne putem lua de pe aici. În principal magazinele mari şi locurile cele mai bune pentru shopping sunt în Torshavn, deoarece acesta e şi cel mai mare oraş din ţară, deci e lesne de înţeles cum de s-a nimerit aşa. Ce puteţi cumpăra totuşi din Insulele Feroe? Păi vă puteţi uita prin magazine după articole de artă.

În Feroe există destul de mulţi artişti, pictori sau sculptori, pe care îi puteţă găsi „expuşi” şi în muzee, însă mai au tablouri şi prin magazinele specifice. Din punct de vedere al hainelor, aici încercaţi să urmăriţi să cumpăraţi haine făcute de designerii locali, în ultimii ani aceştia având tot mai multă recunoştinţă din punct de vedere internaţional „la activ”. Ca şi suveniruri, din Feroe puteţi lua lucrurile făcute manual.

În general articolele de îmbrăcăminte tricotate din lână sau pur şi simplu material simplu sunt la mare căutare printre turişti. Puloverele, fesurile sau fularele de aici sunt chiar drăguţe şi nu sar mai sus de 30 de euro ca şi preţ. Poate că va suna cam ciudat, dar, poate sunteţi colecţionari şi nu ar strica să ştiţi că în Feroe există o comunitate mare de colecţionari de timbre. Acestea pot fi găsite la preţuri modice în orice oficiu poştal. Nu cred că ar fi chiar rău dacă aţi cumpăra pentru cei dragi câte un timbru cu tematică nu?

Cam atât cu distracţia pe ziua de azi, sper să vă fi plăcut cam ce puteţi face „în timpul liber” din vacanţa voastră prin Feroe. Totuşi, cam ce activitate din cele adunate mai sus v-ar interesa cel mai tare?

Pe mine sincer, mă cam atrag cursele acelea de bărcuţe şi ajută şi la condiţia fizică.

Surse foto: Sebastian Anthony/ Flickr.com, Summer Festival Faroe/ Facebook şi atlasobscura.com

Resurse: visitfaroeislands.com

Adauga un comentariu
Insulele Feroe
esential Esential
de_ne_ratat Obiective de ne-ratat
inedit Obiective inedite
food_drinks Food & Drinks
special Shopping & Special
harta Harta turistica