Distracţie şi shopping în Zaragoza

Cum te distrezi in Zaragoza

Cum te distrezi în Zaragoza

Zaragoza are multe de oferit turiştilor şi atunci când se pune problema unde pot face shopping… sau mai bine spus “are multe de oferit turistelor”, pentru că de obicei doamnele şi domnişoarele îşi pun astfel de probleme. 🙂

Una dintre cele mai importante zone pentru shopping porneşte de la Residencial Paraiso din Sagasta până în Plaza de Espana. Aici veţi găsi de la magazine mai mici (de obicei găzduite de clădiri vechi) cu tot felul de suveniruri numai bune de adus celor dragi de acasă, până la magazine mai mari cu haine şi alte accesorii.

Aceasta nu este însă sigura zonă ticsită cu magazine de tot felul, Plaza del Pilar, San Ignacio de Loyola sau Francisco de Vitoria sunt alte locuri unde veţi găsi chiar şi suveniruri pentru credincioşii care vor ceva care să le aducă aminte de frumoasele catedrale de aici.

Plaza de Espana

Plaza de Espana

Nu uitaţi nici de târgurile dedicate micilor comercianţi, pentru că puteţi da de localnici autentici care să vă ofere ce e mai frumos din tradiţiile din Spania. Un astfel de târg are loc în Plaza de Toros de la Misericordia. Atenţie însă, acest târg este deschis doar duminica.

Foarte important este faptul că mai toate marile magazine şi centrele comerciale au deschis de la ora 10:00 până la 20:30, ba chiar şi un pic mai târziu, dar magazinele mici, cele tradiţionale mai ales, au un program mai ciudat. Au deschis de la 10:00 la 14:00, iar de la 16:30 la 20:30. Asta pentru că cei mai mulţi localnici beneficiază între orele 14:00 şi 16:30 pauză de masă şi de… siesta. Da! Spaniolii au pauză pentru un somn de după amiază!

Evenimente şi festivaluri tradiţionale

Cel mai mare festival din oraş are loc în octombrie, mai precis pe 12 octombrie, şi se numeşte El Pilar. Concerte, manifestări stradale, piese de teatru, tot felul de spectacole care-ţi iau ochii vor umple străzile din Zaragoza, doar nu degeaba spaniolii sunt renumiţi pentru petrecerile lor pline de voie bună şi de culoare. Ba chiar poţi să bagi mâna în foc că oamenii adună toate florile din oraş pe care le aşează cu grijă în Paza del Pilar, pentru că aici este an de an un munte de flori. Tot atunci se organizează şi faimoasele coride.

Asa se distreaza spaniolii in timpul Bonfires of Hoguera de San Juan

Aşa se distrează spaniolii în timpul "Bonfires of Hoguera de San Juan"

El Pilar nu este singurul eveniment notabil din regiune: februarie este o lună cu multe carnavaluri, Sărbătorile Pascale sunt aşteptate de toţi spaniolii în Săptămâna Sfântă de dinaintea lor.

Un alt eveniment foarte important este noaptea din 24 iunie. An de an se sărbătoreşte sărbătoarea numită Bonfires of Hoguera de San Juan. Se spune că cea mai scurtă noapte din an este noaptea în care oamenii scapă de rele, aşa că de obicei localnicii se adună la malul râului şi sărbătoresc până-n zori.

Cu toate acestea, există nişte ritualuri foarte bine stabilite. De exemplu, după miezul nopţii oamenii se spală pe fată şi pe picioare de trei ori, crezându-se că astfel trei dorinţe li se vor împlini. Artificii, focuri de tabără (în care din când în când veţi mai vedea câte o păpuşă aruncată, tot pentru a alunga râul) şi veselia fac ca cea mai scurtă noaptea din an să se transforme în noaptea cu cele mai multe amintiri pentru spanioli.

Acestea fiind spuse, sper să vă distraţi cât puteţi de mult în Zaragoza şi să vă întoarceţi cu cele mai frumoase aminiri.

Să ne spuneţi dacă am uitat să precizăm ceva, da? 😀

Surse foto: Miguel. (respenda)/ Flickr.com, jorgevr/ Flickr.com şi mandoft/ Flickr.com.
Resurse: zaragoza.world-guides.com şi zaragoza.es.

Adauga un comentariu
Zaragoza
esential Esential
de_ne_ratat Obiective de ne-ratat
inedit Obiective inedite
food_drinks Food & Drinks
special Shopping & Special
harta Harta turistica