Distracţie şi shopping în Porto

Viaţa de noapte în Porto

Viaţa de noapte în Porto

Trebuie să încep acest articol cu zicala O meu mercedes e maior que o teu care, pentru cei care nu ştiu boabă de spaniolă, înseamnă “Mercedesul meu este mai mare decât al tău”. Să nu vă prind că vă gândiţi la cine ştie ce români care ar cânta un gen de muzică tare controversat. Este vorba despre denumirea unui local tare fain unde se adună seară de seară toţi cei pasionaţi de muzică live. Şi este în Porto, bineînţeles 😛 Barul are două etaje, parterul este destinat concertelor, iar etajul pentru cei care vor să savureze un pahar de vin la ceas de seară sau un cocktail.

Am început cu asta pentru a vedea ce înţeleg tinerii din Porto din viaţa de noapte, dar dacă vreţi să vă bucuraţi de reprezentaţii de teatru sau de operă aveţi de unde alege. Casa da Musica de exemplu este clădirea unde Orchestra Internaţională din Porto se urcă pe scenă, iar aici sunt peste 1200 de locuri aşa că nu aveţi nevoie de o rezervare înainte pentru că veţi găsi bilete cu siguranţă. Cât costă biletele de intrare şi care sunt următoarele spectacole sunt informaţii pe care le veţi găsi pe site-ul oficial Casa de Musica.

De cealaltă parte, dacă teatrul vă atrage mai mult aveţi la dispoziţie Teatrul Naţional Sao Joao, cel mai mare teatrul din oraş. Trebuie să ştiţi că imobilul este declarat monument naţional, asta aşa, doar pentru a afla mai multe despre locul în care vă veţi duce să vedeţi o piesă de teatru portugheză.

Casa da Musica din Porto

Casa da Musica din Porto

Cu alte cuvinte, chiar dacă viaţa de noapte din Porto nu este la fel de cunoscută precum cea din Londra de exemplu, nu aveţi cum să vă plictisiţi nici aici.

Shopping

Depinde ce fel de shopping vreţi să faceţi în Porto. Ştiu că sună ciudat pentru voi, bărbaţii care ne citesc, dar zău că există mai multe feluri de shopping. În plus, putem să ne gândim la faptul că vrem să cumpărăm câteva suveniruri pentru cei de acasă sau vrem să ne completăm garderoba cu haine de peste graniţe ori dorim să achiziţionăm ceva anume.

Pentru mici suveniruri există multe pieţe mai peste tot prin Porto, iar de vreţi ceva special v-as sfătui să ajungeţi la Casa dos Tapetes de Arraiolos, de unde puteţi cumpăra covoare tradiţionale. Porto este recunoscut în întreaga lume şi pentru covoarele tradiţionale din lână pe care le exportă, aşa că dacă nu aveţi nicio idee dar vreţi să faceţui cuiva un cadou inedit şi tradiţional atunci nu trebuie să mai căutaţi altceva.

Cei sau mai bine spus cele dintre voi care vor să-şi schimbe garderoba în timpul vacanţei din Porto trebuie să ajungă pe Rua de Cedofeita şi Rua Santa Catarina sau Rua da Fabrica, ultima stradă fiind cunoscută şi pentru numărul ridicat de librării mari şi frumoase.

Rua Santa Catarina

Rua Santa Catarina

În schimb, dacă vă atrag magazinele de designeri atunci schimbaţi un pic ruta şi alegeţi Rua do Miguel Bombarda şi Rua do Almadasunt, străzi pline cu buticuri de designeri mai mult sau mai puţini cunoscuţi, unde e sigur că veţi găsi şi ceva pe placul vostru.

Festivaluri şi evenimente

Două sunt festivalurile mari şi importante din Porto. Primul este Festivalul Vinului de Porto, care are loc la începutul lunii martie şi unde putem gusta tot felul de preparate tradiţionale cu peşte, dar ne putem bucura şi de tot felul de alte evenimente, chiar unele destinate modei. Are loc la Hotelul Cervo şi mai multe detalii despre desfăşurarea lui vei găsi pe site-ul oficial al Festivalului Vinului de Porto.

Al doilea festival important de care toată lumea ştie este Festivalul Peştelui, care are loc în zona Matosinhos, în luna iulie. Aşa cum probabil v-aţi dat seama, festivalul constă în multe preparate de peşte de toate felurile. Inedit este că peştele este preparat pe loc, ba chiar poţi alege ce fel de peşte vrei să guşti.

Nu am cum să nu vă spun câteva cuvinte şi despre Ritualul Noites, care este unul dintre cele mai mari festivaluri de rock din Portugalia. Are loc la finalul lunii august şi este organizat la Grădinile Palatului de Cristal, intrarea e liberă an de an.

Voi aţi ajuns în Porto sau vreţi să ajungeţi în curând? Dacă aţi fost pe acolo cum v-aţi distrat în oraş? 😀

Surse foto: jl.cernadas/ Flickr.com, Michell Zappa/ Flickr.com şi Jsome1/ Flickr.com.

Resurse: lonelyplanet.com şi visitportugal.com.

Adauga un comentariu
Porto
esential Esential
de_ne_ratat Obiective de ne-ratat
inedit Obiective inedite
food_drinks Food & Drinks
special Shopping & Special
harta Harta turistica