Distracţie şi shopping în Bologna

Luati o sticla de vin drept suvenir

Luaţi o sticlă de vin drept suvenir

Dacă vorbim despre orice oraş din Italia, este clar că ne putem referi pe bună dreptate ca la o destinaţie destinată shopping-ului. Bologna nu face excepţie, iar mulţi dintre cei care ajung aici vin special pentru o raită în magazinele mai mari sau mai mici pentru a-şi schimba garderoba.

De exemplu, Galleria Cavour, la doar 10 minute de mers pe jos de Piazza Maggiore, este un loc unde cu sigurantă veţi vedea mulţi turişti în faţa vitrinelor. Aici veţi găsi de la ultimele colecţii Armani, la accesorii sau haine de la Gucci, produse cu eticheta La Perla sau pantofi Magli şi chiar bijuterii Bulgari.

Oraşul este însă plin şi cu buticuri sau magazine mici de designeri, pe care le veţi descoperi mai ales pe străduţele din centrul vechi. Alte magazine foarte bine cotate de vizitatori sunt situate pe străzile Farini, Ugo Bassi sau Indipendenza. Pe Via Farini veţi da şi de mai multe outlet-uri, cu haine din sezoanele trecute, dar cu preţuri mult mai mici decât în magazine, iar dacă vreţi buticuri ale designerilor mici din Bologna, atunci străzile Clavature şi Via d’Azeglio sunt locurile unde trebuie să ajungeţi.

Galleria Cavour, Bologna

Galleria Cavour, Bologna

Suveniruri pentru cei rămaşi acasă

Pentru că odată ce vă întoarceţi din city break toţi prietenii se aşteaptă să le aduceţi ceva drept amintire, prin care să demonstraţi că v-aţi gândit la ei măcar pentru câteva minute în timpul vacanţei, vă recomand să cumpăraţi câte o sticlă de vin pentru fiecare, în funcţie de preferinţele amicilor voştri.

Bologna este recunoscută ca fiind o localitate cu tradiţie privind vinurile, aşadar este imposibil să daţi greş. Găsiţi mai multe magazine chiar în Piazza Maggiore, de unde puteţi alege dintre soiuri precum: Albana, Pignoletto, Sauvignon, Pinot Bianco sau Riesling (vinuri albe) sau Barbera, Merlot ori Cabernet Sauvignon (vinuri roşii).

Festivaluri şi evenimente tradiţionale

Se spune că Bologna este un oraş cultural, dar şi unul plin de viaţă. Cluburile şi pub-urile sunt pline ochi, mai ales în timpul finalului de săptămână, dar există şi alte activităţi ceva mai “elevate” de care vă puteţi bucura aici.

Unul dintre cele mai mari evenimente de aici este Grandi Interpreti, care, aşa cum arată şi numele, este un festival destinat muzicii clasice. Evenimentul are loc începând din luna mai şi până în iunie, aşadar vă puteţi stabili cu uşurinţă un city break astfel încât să prindeţi măcar o parte din acest festival. Dacă jazz-ul este muzica preferată, atunci vă recomand Sintonia d’Assoli, ce se desfăşoară din mai şi până-n iulie.

Bologna - San Luca

Bologna – San Luca

De departe însă, cel mai de anvergură eveniment din Bologna este Paştele. De ce spun despre o sărbătoare religioasă că ar fi cel mai important eveniment din Bologna? Pentru că există o poveste în spatele ei: icoana San Luca, ce se regăseşte în biserica ce poartă acelaşi nume, a scăpat în anul 1433 oraşul de indundaţiile produse de ploaie. Legenda spune că atunci când icoana a intrat în oraş, ploaia s-a oprit imediat, iar de atunci, an de an, italienii obişnuiesc să să poarte icoana prin oraş, în semn de mulţumire şi respect. Chiar dacă nu este un eveniment pentru aceia dintre voi care caută distacţie maximă din orice, cred că dacă veţi participa o să vă faceţi o idee despre viaţa spirituală a oraşului.

Sunt multe evenimente în luna mai în Bologna şi la acestea se adaugă şi un festival medieval, care include o paradă şi întreceri de cai şi are loc în ultima duminică a lunii. Şi tot în mai aveţi şansă să participaţi la Formula 1 Grand Prix racing. Cum oraşul este “acasă” atât pentru Lamborghini, cât şi pentru Ducati nu cred că e de mirare acest lucru.

În speranţa că am fost cât de cât de ajutor şi că vă veţi planifica vacanţa astfel încât să ajungeţi şi prin magazine sau la un eveniment cu renume, vă întreb voi cu ce v-aţi întors sau v-aţi întoarce acasă din Bologna?

Surse foto: iz4aks/ Flickr.com, zipckr/ Flickr.com şi Revolweb/ Flickr.com.

Resurse: tripadvisor.com şi worldtravelguide.net.

Adauga un comentariu
Bologna
esential Esential
de_ne_ratat Obiective de ne-ratat
inedit Obiective inedite
food_drinks Food & Drinks
special Shopping & Special
harta Harta turistica