Distracţie & shopping la Sankt Petersburg

Rusia, capitala baletului

Rusia, capitala baletului

Cum se distrează ruşii? Înainte să aflaţi răspunsul la această întrebare trebuie să treceţi prin mai multe “teste”… eh, glumesc, nu sunt tocmai teSte, ci mai degrabă teXte. Este vorba despre informaţiile esenţiale despre Sankt Petersburg, apoi obiectivele turistice de neratat, atracţiile turistice inedite şi care sunt felurile de mâncare tradiţionale şi ce se bea în Rusia.

Aţi terminat de citit? Aţi luat şi notiţe? Vă cred pe cuvânt şi trecem la distracţii! 😀

Când spunem “Rusia”, e clar că spunem “frig” deci şi zăpadă, mai ales dacă ajungeţi în anotimpul rece aici, iar toate acestea însemană: săniuuuuş. Mai toate parcurile din centrul oraşului au şi locuri special amenajate unde atât turiştii, cât şi localnicii se adună la săniuş şi chiar dacă nu sunteţi în vacanţă cu cei mici nu ar trebui să vă fie deloc ruşine să mergeţi acolo, pentru că veţi vedea că mulţi alţi adulţi se bucură de gheaţă la fel de mult ca şi copiii.

Fericirea se regăseşte la Turnul Grifonilor

Serios! Multe mistere şi legende se leagă de acest loc. În Turnul Grifonilor este păstrat, de mai bine de două secole, secretul fericirii sau cel puţin aşa se spune. Dacă vă veţi rosti corect dorinţele atunci ele se vor îndeplini cu siguranţă.

Să “începem cu începutul”: turnul se află pe insula Vasilievski, în cartierul Farmaciştilor. Legenda a pornit în secolul XVIII, când domnea Petru cel Mare. În acest cartier au venit la avea vreme mulţi specialişti în chimie, fiind ridicată aici şi primafarmacie din Sankt Petersburg. Sub farmacie era un laborator, unde, evident, erau depozitate multe substanţe ciudate pentru necunoscători. Cum ei nu înţelegeau cum de farmacia avea tot felul de miracole a fost mai uşor să pună totul pe seama magiei.

Un alt lucru interesant este exteriorul turnului. Pe fiecare cărămidă este o cifra, desenată cu alb. Localnicii spun că aceste cifre îşi schimbă periodic ordinea, iar nimeni nu poate explica asta…

Nu uitaţi de faimoasele păpuşi matrioska

Nu uitaţi de faimoasele păpuşi matrioska

Dacă e adevărat sau nu încă nu ştim, dar credem că e tare interesant să aflaţi singuri şi să ajungeţi acolo în vacanţa voastră.

Un oraş spectacol

Trecem de la legende la legende vii pe scenă. Este vorba despre teatrul şi baletul rusesc, nu aveţi cum să consideraţi o vacanţă completă la Sankt Petersburg fără să vă duceţi la un spectacol de balet, clar!

Sankt Petersburg este gazda mai multor teatre, precum Teatrul Alexandrinskii, mult mai faimosul Teatrul Mariinski (cunoscut şi sub vechiul nume Teatrul de Operă şi Balet Kirov), care a transformat oraşul în capitala mondială a baletului. Conservatorul din Sankt Petersburg, primul din Rusia. Nici nu mai contează pe care-l alegeţi, numai să vă duceţi la unul dintre spectacolele de aici pentru că o să vă faceţi o idee de ce se spune că Rusia este capitala baletului.

Shopping şi amintiri

Nevksy Avenue este strada pe care veţi găsi multe dintre magazinele cu nume sonore la nivel mondial, dar şi un mall cu o arhitectură impecabilă care găzduieşte o mulţime de alte brand-uri mai mult sau mai puţin cunoscute.

Strada Nevksy Avenue

Strada Nevksy Avenue

Mici amintiri şi suveniruri pentru prietenii care au rămas acasă puteţi cumpăra din cel două mari bazaruri din oraş. Unul dintre acestea se aflăî chiar lângă Biserica Mântuitorului pe Sângele Vărsat iar al doilea eset situat tot lângă un lăcaş de cult – Catedrala Sfântul Isaac. Cele două târguri sunt deschise de obicei între 8:00 şi 20:00, mulţi dintre vânzătorii de aici înţeleg un pic de engleză, cât să înţeleagă ce te interesează, iar preţurile sunt mici şi veţi găsi tot felul de nimicuri încărcate cu multe amintiri.

Evenimente şi festivaluri

SnowFest este un eveniment al cărui start se dă în centrul oraşului, cu o paradă a lui Moş Crăciun. Are loc de obicei în prima săptămână a lunii decembrie şi în tot oraşul veţi da de tot felul de spectacole de stradă, activităţi pentru adulţi şi copii şi nu numai.

Un alt eveniment inedit este cel cu bărci, mă refer la Boat Show, care adună mai bine de 500 de bărci. Festivalul se întinde pe patru zile din noiembrie şi include atât bărci de mici dimensiuni, cât şi yachturi, bărci cu motor sau altele asemenea.

Voi cum v-aţi distrat prin Sankt Petersburg? 🙂

Surse foto: Klobetime/ Flickr.com, LisaRoxy/ Flickr.com şi cdn.webshopapp.com.

Resurse: tripadvisor.com şi virtualtourist.com.

Adauga un comentariu
Sankt Petersburg
esential Esential
de_ne_ratat Obiective de ne-ratat
inedit Obiective inedite
food_drinks Food & Drinks
special Shopping & Special
harta Harta turistica