Despre Glasgow, toate informaţiile pe care trebuie să le ştii [video]

Tot ce poti face in Glasgow

Tot ce poţi face în Glasgow

Am ajuns la finalul city break-ului virtual în Glasgow şi, aşa cum v-am obişnuit, încerc să vă ofer toate informaţiile de care aveţi nevoie înainte să ajungeţi aici, într-un singur loc.

Vă spuneam încă de la început că Glasgow se află pe Râul Clyde, iar oraşul este unul renumit în primul rând pentru industria sa. Bine de ştiut este şi faptul că după Londra şi Birmingham este al treilea oraş ca mărime din întreaga Marea Britanie.

Care este perioada în care e bine să ajungeţi aici, cât costă cazare şi transportul sau cum stă la capitolul transportul în comun aţi aflat odată ce aţi citit textul cu informaţii esenţiale despre Glasgow.

Nu mi-a trebuit mult timp să trec la atracţii turistice, doar d’asta vizităm un oraş, nu? City Chambers, Catedrala Glasgow sau George Square sunt doar câteva dintre obiectivele turistice pe care trebuie să le vedeţi în oraş, iar la acestea se adaugă şi atracţiile inedite, cele care nu se află în toate ghidurile turistice, dar care transformă vacanţa în una cu adevărat originală.

YouTube Preview Image

Când vorbim despre o destinaţie trebuie să luăm în calcul şi bucatele tradiţionale. Pe scurt despre Scoţia aş spune că Haggis şi whisky sunt cele două elemente care “definesc” ce găsim în restaurante. Asta nu este însă totul, aşadar am povestit mai pe larg în această săptămână despre ce putem mânca şi bea în localurile din Glasgow.

Şi pentru că un city break nu este complet fără alte tipuri de distracţie, am terminat vacanţa cu o lista de locuri unde putem face cumpărături şi ceva informaţii despre evenimentele tradiţionale din Scoţia.

Să aveţi parte de o vacanţă minunată! 🙂

Sursă foto: Ramsay2/ Flickr.com.

Adauga un comentariu
Glasgow
esential Esential
de_ne_ratat Obiective de ne-ratat
inedit Obiective inedite
food_drinks Food & Drinks
special Shopping & Special
harta Harta turistica