Cum ne relaxăm în Bratislava

F0t01

Pe unde şi cum ne relaxăm în Bratislava

Ne-am delectat cu obiectivele turistice din Bratislava, am văzut locurile inedite din Bratislava şi am mâncat pe cinste în capitala Slovaciei, iar acum a venit timpul să ne şi relaxăm în acest oraş, pentru că aşa şade bine unui turist care se respectă. Bratislava este un orăşel care promite şi oferă multe pentru cei care îl vizitează, aşa că atunci când vă veţi decide să treceţi la capitolul “relaxare”, vă recomand să încercaţi lucrurile cel mai simplu şi comod de făcut.

Puteţi face o plimbare prin centrul oraşului, fiindcă Bratislava este unu dintre oraşele ce are unul dintre cele mai mici centre istorice, dar în jurul valorii de farmec urban acesta este mai concentrat. Străzile au fost complet renovate în ultimii zece ani, pentru a aduce viaţa turistică înapoi aici. De atunci, o groază de cafenele, baruri şi restaurante de toate felurile s-au deschis aici, însoţite de magazine de suveniruri şi câteva magazine de moda. In zilele calde aproape fiecare cafenea are o secţiune de scaune în aer liber în stradă, deci puteţi gusta o cafea şi privi pur şi simplu cum oraşul “trăieşte”.

Cand vine vorba de vizitare a obiectivelor turistice, Castelul Bratislava, în general, este o necesitate. Este un loc calm şi romantic. Muzeul de oraş situat în Old Town Hall ofera vizitatorilor un set de scari abrupte ale unui turn cu ceas. De asemenea, puteţi vedea închisoarea oraşului istoric, o expoziţie care este destul de învechită, dar încă înfricoşătoare.
În timpul verii, puteţi vizita, de asemenea, Gradina zoologica din Bratislava care oferă o plimbare frumoasă între incintele pentru animale, cel mai nou fiind unele rare, mă refer aici la expoziţia de tigri albi.Facilităţile oferite de zoo sunt ok în ansamblu aceasta fiind renovată pentru a atrage mai mulţi vizitatori. Puteţi merge, de asemenea, la Grădina Botanică din cadrul Universităţii Comenius pentru plimbări liniştite şi paşnice în acest spaţiu verde.

parc

Ieşim la iarbă verde în Bratislava

La iarbă verde în Bratislava

Pentru o după-amiază relaxantă în parc, fie la cap Sad Janka Kráľa parc, care se află pe malul drept al Dunării chiar lângă Aupark, un renumit centrul comercial, cel mai vechi parc public din Europa Centrală. Vă puteţi relaxa la digurile de pe ambele maluri ale râului sau cap la Horský parc la nord de pe Slavin memorial pentru o plimbare prin pădure civilizat. Există o cafenea mică aici, precum şi un pub, acesta din urmă cea mai mare parte populat de elevii de la campusul din apropiere. Pentru o experienţă mai multe activităţi în aer liber, puteţi merge până la Kamzík, sau încercaţi facilităţile recent renovat de Partizánska Luka şi Snežienka, toate cu zone extinse picknicking şi sarcini de seminee pentru grill . Zona este de mai mulţi kilometri lungime si va puteti plimba, fie aici, de la statia de terminalul de autobuz nr 212 sau să luaţi un autobuz pentru Patronka.

În decembrie, asiguraţi-vă că pentru a se deda la mirosuri si arome de piaţa tradiţională de Crăciun din faţa Primăriei Vechi şi pe namestie Hlavne. Piaţă – în comparaţie cu cele din Praga si Viena – este mai mică, dar are o mult mai prietenoasă, aproape de familie, cum ar fi atmosfera si se simte mult mai tradiţionale şi mai puţin făţiş comercializate decât altele din regiune. Oamenii de Bratislava le place să se întâlnească aici pentru un pahar şi ceva de mâncare.
Puteţi face un tur gratuit ca şi plimbare prin oraş care acoperă obiectivele turistice din oraşul vechi şi istoria Slovaciei secolului 20. Funcţionează în fiecare zi de la statuia lui Hviezdoslav. Pe parcursul turului veti fi confruntat cu zonele industriale dezafectate ale Bratislavei aftectate de criza financiară şi galerii în proprietăţi industriale dezafectate.

Cu ce ne “culturalizăm”

Bratislava are la origine faimosul Orchestra Filarmonică Slovacă, astfel încât dacă vă place muzica clasică, ar trebui să luaţi în considerare participarea la unul dintre concertele în clădirea istorică Reduta. Pentru mai multe indulgenţă culturale, Teatrul National Slovac oferă o selecţie largă privind spectacole de balet, operă şi teatru. Deşi cele mai multe dintre activităţi au fost mutate într-un oraş-cartier pe malurile Dunării, unele spectacole sunt încă deţinute în clădirea teatrului istoric, care le confera nu numai un sentiment unic, ci şi o etichetă de preţ mai mare ca bine. Clădirea teatrului vechi este chiar în mijlocul oraşului, la Hviezdoslavovo namestie. Teatrul nou este accesibil cu autobuzul nr 88 din Terminal Coach la Mlynske nivy sau prin autobuze nr 50, 70 şi 78. Nici unul dintre aceste nu opresc direct la teatru, aşa că ar trebui să conteze o plimbare de 5-10 minute de la staţia de autobuz la teatru.

muz

Un strop de artă în Bratislava

Pentru amatorii muzeelor, Bratislava este locul pentru a merge, există unele cu sarcini mai mari dar şi muzee mici în jurul valorii de oraş Vă mai pot recomanda: Muzeul Transporturilor, cu o sumedenie de vehicule istorice, situată în prima gara din oraş, foarte aproape de staţia feroviară principală actuale, Muzeul de Comerţ, acest muzeu are unele piese cum ar fi plăcile de publicitate istorice şi alte artefacte. Pentru un gust al artelor vizuale, o vizită la Galeria Natională chiar la dig, între punctele Starý şi Nový, cu cele mai multe colecţii permanente de artă slovace şi europene şi piese de artă medievala, deşi expoziţiile temporare tind să fie mult mai interesante. Dacă vă place arta modernă mai bine, o vizită la Muzeul de Artă Danubiana la marginea de sud a Bratislava, dar să fiţi conştienţi de faptul că este prea departe pentru o plimbare, cu puţin sau deloc conexiuni de transport public, şi este cel mai bine a ajuns cu maşina sau taxi. În fiecare an, în week-end în jur de 24 aprilie, Bratislava sărbătoreşte un festival numit “Bratislava pentru Toţi”, oferind localnicilor şi vizitatorilor deopotrivă posibilitatea de a vizita cele mai multe dintre facilităţile reglementate de oraş gratuit sau o taxă redusă, această inclusiv de cele mai multe muzee şi galerii.

Dacă sunteţi pasionaţi de sport sport puteţi merge la de hochei pe gheaţă, fiind unul dintre sport.urile naţională a Slovaciei. Ca şi puteri locale pe acest domeniu vă pot spune că echipa de hochei, HC Slovan Bratislava, joacă jocuri frecvent pe parcursul fiecărui an, în septembrie începutul şi încheierea, iar în primăvara anului următor.

Voi cam cum vă relaxaţi în Bratislava?

Resurse: wikitravel.org şi bratislava.info

Surse foto: bonni_07/ Flickr.com, meneldur/ Flickr.com, Estonian Foreign Ministry/ Flickr.com

Adauga un comentariu
Bratislava
esential Esential
de_ne_ratat Obiective de ne-ratat
inedit Obiective inedite
food_drinks Food & Drinks
special Shopping & Special
harta Harta turistica