Cu şi despre Bruxelles [video]

Apus de soare peste Bruxelles

Apus de soare peste Bruxelles

Cu părere de rău iată că am ajuns şi la finalul călătoriei noastre în Bruxelles, aşa că astăzi ne vom concentra asupra unei scurte recapitulări cu locurile pe unde am trecut şi lucrurile pe care le-am văzut. Dacă vă mai aduceţi voi aminte, începeam săptămâna aceasta cu, ziua de luni bineînţeles, în care vă spuneam lucrurile esentiale despre cum să ajungeţi, unde să vă cazaţi şi cam câţi bănuţi să alocaţi pentru transport. Toate aceste informaţii şi ceva în plus au fost concentrate într-un articol axat pe cel mai fain city break în Bruxelles. După aceea, în cea de-a doua zi pe care am petrecut-o în capitala Belgiei v-am propus să plecăm la o ”vânătoare” de obiective turistice. Oricum nu prea aveaţi de ales, pentru că tocmai de asta aţi şi venit în Belgia, pentru a vedea ceee ce are de oferit acest oraş magnific, neîncoronat drept capitala Uniunii Europene.

Nu cred că are rost să mai pierdem timpul şi să vă explic ceea ce deja v-am spus în primele noastre zile aici. Mă refer la faptul că în Bruxelles se află undele dintre cele mai importante instituţii ale Uniunii Europene, iar aici se iau practic cele mai importante decizii pentru viitorul politic şi administrativ al Europei. Una peste alta, vroiam să punctez faptul că marţi ne-am luat ghiozdănelele în spate şi am reuşit să cunoaştem cele mai importante obiective turistice din Bruxelles.

Am dat gata într-o clipită şi obiectivele turistice cele mai importante din Bruxelles şi pentru mijlocul acestei săptămâni am pornit agale în capitala Belgiei la un alt tur de forţă. De data aceasta v-am promis că veţi putea vedea şi veţi putea cunoaşte ceea ce alţi turişti reuşesc cu greu sau chiar deloc. Vorbesc desigur despre obiectivele turistice inedite din Bruxelles.

Pentru a vă aduce aminte cam cât de fain poate să fie acest oraş, capitală a Belgiei, vreau să fiţi câteva minuţele atenţi la acest videoclip care, din punctul meu de vedere, reuşeşte să surprindă oraşul în cele mai frumoase unghiuri ale sale. Enjoy!

Fain nu? Să continuăm cu recapitularea noastră a city break-ului din Bruxelles. După ce am ajuns şi am vizitat tot ceea ce era de vizitat, o bine meritată pauză de mâncare trebuia să apară. V-am povestit tot ceea ce era de povestit despre obiceiurile culinare ale celor din Bruxelles, şi astfel aţi putut observa cam ce preferinţe au belgienii în bucătărie. Vreau să vă aduc aminte de celebra lor tocăniţă flamandă, apropo mai ţineţi minte cum se numeau tocăniţele la ei? Dacă nu vă reîmprospătez eu memoria, se numesc ”waterzooies”. Nu aveţi cum să uitaţi nici de dragostea celor din Bruxelles pentru cartofii prăjiţi şi nici de afinitatea lor pentru bere.

Mic dejun special din Bruxelles

Mic dejun special din Bruxelles, uneori se mai adaugă şi fructe la acesta doar pentru alint

De cea mai importantă masă a zilei pentru cei din Bruxelles parcă v-am spus. Este vorba despre micul dejun, care este compus in general din pâine, unt, gem, brânză, dar câteodată în peisaj pot să apară şi ouăle fierte sau omletele, iar alături nu lipsesc niciodată cafeaua sau ceaiul. Prânzul este destul de consistent în Bruxelles, însă de cele mai multe ori nu ”bate” cina la acest capitol. Toate aceste informaţii le-aţi avut în articolul despre ce anume mâncăm în stil belgian la Bruxelles. După ce am terminat şi treburile cu mâncatul am zis că cel mai bine ar fi să profităm de ultimele zile din şederea noastră în Bruxelles şi să încercăm să găsim cele mai faine moduri de a ne destinde. Vă spuneam vă în Bruxelles aveţi destule moduri de a vă distra şi relaxa. De exemplu puteţi merge la teatru sau la film, ori dacă nu vă spun că nici mişcarea în aer liber, zău că nu strică! Dacă totuşi poftă de film şi teatru nu aveţi, iar mişcarea în aer liber nu vă atrage deloc, vă propuneam să mergeţi totuşi la shopping. Bruxelles are o groază de magazine faine aproape de centrul oraşului, numai bănuţi de cheltuit să aveţi. Toate sfaturile şi ponturile legate de distracţie le puteţi totuşi reciti în articolul despre cum să ne relaxăm în Bruxelles.

Cam asta basta cu Bruxelles şi sper să vă fi plăcut călătoria. Dacă am uitat să precizez eu ceva vă rog să mă ajutaţi cu şi mai multe informaţii despre Bruxelles cu ajutorul secţiunii de commenturi.

Totuşi, eu sunt tare curios de fel, care parte a vizitei din Bruxelles vi s-a părut cea mai faină?

Surse foto: comzeradd/ Flickr.com şi janineomg/ Flickr.com

Adauga un comentariu
Bruxelles
esential Esential
de_ne_ratat Obiective de ne-ratat
inedit Obiective inedite
food_drinks Food & Drinks
special Shopping & Special
harta Harta turistica