Cele mai mari atracţii turistice din Madrid

Primaria din Madrid

Primăria din Madrid

Vă spuneam chiar ieri că Madridul ar trebui să fie pe lista cu următoarele city break-uri dacă încă nu l-aţi vizitat şi că, pe lângă faptul că oraşul joacă un rol extrem de important în ceea ce priveşte economia Spaniei (era şi normal având în vedere faptul că este capitala) este un oraş caracterizat de o viaţă culturală şi artistică variată, care oferă de toate pentru toţi.

De la colţuri din oraş pline de istorie, în sensul că s-au păstrat multe dintre clădirile vechi cu o arhitectură superbă, până la imobile de tipul zgârie-nori, toate sunt de vizitat la Madrid şi deşi voi încerca astăzi să vă listez, aşa cum pot mai bine, cele mai faine puncte de interes pentru cineva care este pentru prima dată în Madrid, sunt convinsă că voi ”scăpa” din vedere câteva. Să nu vă supăraţi: nu am făcut-o intenţionat! Încerc doar să realizez o listă cât mai scurtă pentru a putea fi parcursă de către voi în cele două, trei maxim patru zile de vacanţă, iar de vi se par puţine, vă aştept cu mare drag să-mi scrieţi în comentarii ce alte atracţii turistice aveţi de gând să vedeţi sau care au fost cele pe care le-aţi văzut şi v-au impresionat.

Un singur lucru vă mai spun înainte de a trece la obiectivele turistice: să nu vă mire atunci când în mijlocul zilei veţi vedea că străzile oraşului sunt goale! Dacă este cald, oamenii îşi dorm somnul de frumuseţe de la prânz! Şi nu, chiar nu este o glumă! Aşa cum vă povesteam şi ieri, în Madrid pauzele de ”siesta” când temperaturie cresc peste cele medii sunt precum la noi pauzele de masă.

 1. Palatul Regal (Palacio Real)

  Nu mai este locuit astăzi de către membrii familiei regale, dar aici veţi putea admira o superbă colecţie de picturi, piese de mobilier, argintărie, porţelan, ba chiar instrumente muzicale! Asta ca să nu mai pomenesc nimic legat de faptul că palatul este imens: suprafaţa clădirii este de 100.000 de metri pătraţi, are 44 de scări interioare, 240 de balcoane şi 870 ferestre, adunând în total 2.000 de camere

  Dacă tot ajungeţi acolo, fiţi pregătiţi cu aparatele de fotografiat şi cu puţină răbdare pentru a poposi pentru câteva minute şi la Plaza de Oriente care se află chiar în faţa palatului şi care este o zonă în formă de semicerc plină de flori, în mijlocul ei situându-se statuia lui Filip al IV-lea.

 2. Piaţa Mayor (Plaza Mayor)

  Madridul este plin de pieţe frumoase, unele mai mici şi altele mai mari, dar fiecare cu un farmec aparte. În trecut, Piaţa Mayor era doar un alt loc care aduna precupeţii din acea vreme, dar Regele Filip al II-lea l-a rugat pe arhitectul bisericii Escorial să transforme acest loc într-o atracţie pentru toţi! Acesta a fost primul pas către a face dintr-un târg un simbol al Madridului, cum este considerată piaţa astăzi!

  Locul este foarte cunoscut de către localnici, aşa că nu o să vă fie deloc greu să ajungeţi acolo, iar o plimbare scurtă vă va ajuta să înţelegeţi mai bine viaţa de zi cu zi a spaniolilor, unde mai puneţi că vă veţi bucura şi de arhitectura specială a clădirilor din jur.

 3. Piaţa de Cibeles (Plaza de Cibeles)

  O singură piaţă vizitată nu este de ajuns la Madrid, aşadar notaţi că mai trebuie să vedeţi una, mai exact: Piaţa de Cibeles! Este una dintre cele mai frumoase, dar şi cele mai aglomerate din oraş.

  Să nu uitaţi să ajungeţi în mijlocul ei, la fântâna Cibele, care reprezintă zeiţa romană a naturii într-un car tras de doi lei!

 4. Puerta de Alcala Madrid

  Puerta de Alcala, Madrid

 5. Poarta Alcala (Puerta de Alcala)

  Dacă v-aş mai spune că ar mai fi o piaţă de vizitat cum aţi reacţiona? Pentru a evita privirile lungi sau mai ştiu eu ce, vă spun că aveţi de vizitat un monument imens – Puerta de Alcala – care se află fix în centul Plaza de la Independencia! Aţi înţeles, da? Le vedeţi pe amândouă!

 6. Centrul de Artă Regina Sofia (Centro de Arte Reina Sofia)

  Centrul este plin cu opere de artă din secolul XX, iar clădirea în cadrul căreia se află Centrul de Artă Regina Sofia este chiar Muzeul Naţional Regina Sofia, care a fost pe rând spital şi apoi cel mai mare aşezământ din Madrid care adună sub acelaşi acoperiş operele de artă!

 7. Teatrul Regal (Teatro Real)

  Teatrul este unul pe a cărui scenă au urcat şi au dat spectacole mai marii cântăreţi de operă din Europa. Ba chiar în trecut se numea Teatro de La Ópera. Ca să ştiţi şi un pic de istorie, vă spun că, între anii 1925 şi 1966, teatrul a fost închis pentru restaurări iar apoi a fost redeschis drept sală de concerte.

 8. Catedrala Almudena (Almudena Cathedral)

  În orice oraş este frumos să vizitaţi şi o catedrală, iar de este vorba şi de una care este şi ea un simbol al respectivel localităţi cu atât mai bine! Catedrala Almudena a fost ridicată în mai mult de 100 de ani, fiind sfinţită oarecum de curând, în 1993, de către Papa Ioan Paul al II-lea. Este o catedrală superbă din punct de vedere architectural, iar istoria ei nu se lasă mai prejos. Regale Filip al II-lea a vrut ca Madrid să aibă o catedrală dedicate Fecioarei Almudena, cea care patronează oraşul. Asta se întâmpla prin anii 1560 şi abia în 1868 au fost primite toate aprobările pentru a începe construcţia catedralei! De data aceasta nu putem spune cum că spaniolii au fost pe fază, aşa-i?

 9. Strada Gran Via din Madrid

  Strada Gran Via din Madrid

 10. Strada Gran Via (Calee Gran Via)

  Teoretic, astăzi nu vorbim despre shopping, dar Strada Gran Via nu este recunoscută doar datorită numărului mare de magazine de firme, ci şi mulţumită clădirilor parcă desenate, fiind de o frumuseţe incredibilă! Atunci când vreţi o mică pauză între obiectivele turistice plimbaţi-vă câteva minute pe Gran Via, nu veţi regreta şi este ca şi cum aţi vizita un alt punct de atracţie!

Sper că am reuşit să strâng destule obiective turistice pentru city break-ul vostru. De nu este aşa, atunci vă aştept mâine “în vizită cu un ceai cald” pentru că tot despre obiective turistice este vorba, de data aceasta unele atracţii mai puţin cunoscute!

Ce alte puncte de interes mai ştiţi în Madrid?

Surse foto: orocain/ Flickr.com, aginorz/ Flickr.com şi dalbera/ Flickr.com.

Resurse: virtualtourist.com şi madrid-tourist-guide.com.

Adauga un comentariu
Madrid
esential Esential
de_ne_ratat Obiective de ne-ratat
inedit Obiective inedite
food_drinks Food & Drinks
special Shopping & Special
harta Harta turistica