Ce vizitezi inedit la Sankt Petersburg

Atractii inedite pentru turisti

Atracţii inedite pentru turişti în Sankt Petersburg

Am început cu informaţiile esenţiale, ieri am povestit despre acele locuri pe care trebuie să le vezi în Sankt Petersburg pentru că altfel e ca şi cum ai spune că nu ai vizitat nimic în oraş, iar astăzi trecem deja la obiective turistice inedite, adică la acele locuri ceva mai necunoscute care aduc atât informaţii în plus, dar mai ales culoare unei vacanţe, fie ea cât de scurtă.

Unele puncte de interes au o istorie de sute de ani în spate, altele abia de au fost lansate, iar altele încă funcţionează la fel ca acum sute de ani, istoria fiind scrisă zi de zi. Cert este că odată ajunşi în Rusia veţi avea senzaţia că oriunde vă uitaţi veţi da de o „bucată de istorie”, în sensul că arhitectura şi modalitatea în care ruşii îşi trăiesc viaţa au puţin din comunismul care nu ne este tocmai străin, dar şi multe din noile tehnologii şi gândirea din prezent.

Acestea fiind spuse, cred că ar fi mai bine să încep să vă povestesc despre acele atracţii turistice care nu se regăsesc în toate pliantele pentru vizitatori, dar pe care trebuie să le vedeţi obligatoriu în Sankt Peteresburg. 🙂

 1. Casa lui Petru cel Mare

  Primul obiectiv turistic propus este Casa lui Petru cel Mare.

  Este prima clădire din Sankt Petersburg ce a fost ridicată cu scopul de a locui cineva aici şi este realizată în întregime din lemn.

  Palatul Catherine

  Palatul Catherine

  Ca şi dimensiuni nu e deloc impunătoare (are doar 60 de metri pătraţi), dar dacă vă povestesc că ea a fost ridicată înainte de anul 1700 atunci sunt sigură că veţi ridica din sprâncene.

  O informaţie uşor amuzantă: Petru cel Mare, cunoscut ca unul dintre cei mai impunători ţari ai Rusiei, a vrut ca toate imobilele din oraş să fie din piatră, însă la momentul ridicării acestei case nu şi-a permis decât lemn, aşadar a ordonat ca pereţii să fie vopsiţi astfel încât să imite cărămizile.
 2. Oraşul Pushkin

  Oraşul este cunoscut şi după denumirea de Tsarskoye Selo şi este locul unde trebuie să ajungeţi dacă este vară şi vă plac grădinile. Spun asta pentru că localitatea are foarte multe parcuri, iar anotimpul cald este perfect pentru plimbări lungi pe aleile lor.

  În oraş este şi un complex de muzee din secolul XVII-lea, este vorba despre Tsarskoye Selo, cu muzee precum Palatul Catherine ori Palatul Alexander, care sunt recunoscute şi protejate de UNESCO.
 3. Nava Aurora

  Trecem la o atracţie specială. Este vorba despre Nava Aurora şi chiar dacă până acum la celelalte destinaţii nu am avut nicio nava ca şi propunere, la Sankt Petersburg nu avem cum să nu o listăm.

  Vechea nava de război rusească a luptat în războiul Ruso-Japonez şi a jucat un rol cheie în revoluţia din anul 1917. Acum este un muzeu al Marinei Ruse, singurul de acest fel din regiune, deci nu trebuie să îl rataţi sub nicio formă.
 4. Oceanarium din Sankt Petersburg

  Din interioul Oceanarium

 5. Oceanarium din Sankt Petersburg

  Nu uităm nici de copii. Dacă aţi ales să plecaţi cu cei mici în city break, atunci ar fi frumos să aveţi măcar un obiectiv turistic pentru ei. Noi vă propunem să alegeţi acvariul din Sankt Petersburg care nu doar că oferă informaţii despre tot felul de vietăţi din ape, ci veţi avea parte şi de spectacole pentru copii. Aceste evenimente au loc zilnic, deci nu trebuie să vă interesaţi decât de ora la care acestea încep.
 6. Închisoarea Kresty

  La final, vă povestesc un pic despre o închisoare din Rusia. Se spune că toate penitenciarele de aici sunt foarte aglomerate, deh regimul este de vină. În fruntea lor se află însă Kresty din Sankt Petersburg. Deşi capacitatea ei ar fi de maxim 3.000 de deţinuţi, aici sunt închişi aproape 10.000, deci mai bine de triplul numărului maxim admis.

  Este şi cea mai veche închisoare din Rusia, fiind ridicată în 1892, iar turiştii au parte atât de un tur al amplasamentului, cât şi de o vizită la muzeul din interiorul închisorii. Este drept, muzeul este unul mic, dar trebuie să recunoaşteţi că ideea de a vizita o închisoare din Rusia este mai mult decât interesantă, mai ales că puteţi vizita chiar şi celulele în care îşi duc veacul deţinuţii.

Acestea fiind spune, cele de mai sus ar fi atracţiile inedite pe care vi le propun pentru city break-ul în Sankt Petersburg, dar nu mă supăr (ba din contră) dacă lăsaţi comentarii cu alte puncte de interes care vi s-au părut de neratat. 😀

Surse foto: thisisbossi/ Flickr.com, wikipedia.org şi planeta-neptun.ru.

Resurse: lonelyplanet.com şi saint-petersburg.com.

Adauga un comentariu
Sankt Petersburg
esential Esential
de_ne_ratat Obiective de ne-ratat
inedit Obiective inedite
food_drinks Food & Drinks
special Shopping & Special
harta Harta turistica