Ce faci cu copilul în vacanţă de 1 Iunie?

vacanta de familie

Vacanţă de familie

După ce vă decideţi unde plecaţi cu cei mici în vacanţă de Ziua Copilului, după ce trageţi cu ochiul şi prin lista cu cele mai frumoase şi mai mari parcuri de distracţii din Europa, rămâne o singură întrebare: ce faci cu un copil mic în vacanţă? Adică bine, bine mergem în parcul de distracţii, ne bucurăm şi încercăm tot ce găsim pe acolo, dar când ieşim din parc ce mai faci cu el?

Vizitele lungi sau dese?

Dacă atunci când plecaţi cu prietenii nu aveaţi nicio problemă să staţi o oră într-un muzeu, acum situaţia se schimbă puţin. Din fericire, peste graniţe mai toate muzeele oferă ajutor părinţilor care au copii mici, în sensul că nu veţi avea nicidecum parte de priviri lungi, ba chiar ghidul de obicei explică mai pe îndelete, astfel încât informaţiile să ajungă şi la cei mici.

Să nu vă fie teamă să cereţi ajutorul. Dacă aveţi nevoie de un scaun special pentru copii sau de o zonă de tipul celor “mama şi copilul” cereţi asta. Ştiţi cum se spune “Cere şi ţi se va da” şi chiar dacă uneori poate răspunsurile nu sunt 100% pe placul vostru, mereu veţi avea parte de ajutor din partea personalului muzeelor la care ajungeţi.

În restaurante

Capitolul aceste este unul foarte fericit, pentru că toate, dar absolut toate restaurantele au scaune speciale pentru copii şi în meniu sigur găseşti ceva bun şi pentru cei mici. Dacă pe la noi atunci când întrebi de un scaun pentru un bebeluş nu doar că mai toţi chelnerii ridică din umeri, dar şi se schimbă la faţă, odată ce vei trece graniţele cu greu vei da de un local care să nu fie dotat cu piese de mobilier pentru micuţi. În plus, în localuri există spaţii speciale pentru fumători, aşadar nu trebuie să vă faceţi griji nici cu privire la acest lucru, pentru că rare sunt situaţiile în care veţi da de un loc unde fumatul este permis în interiorul localului.

Afară sau înăuntru

În multe capitale europene parcurile sunt minunate. Pe lângă flori şi verdeaţă aici au loc multe spectacole sau târguri, unele mai colorate decât altele. Încercaţi să le “vânaţi” o să fie pe placul întregii familii, vă asigur că vă veţi distra cu toţii.

Sporturi

Vă puteţi interesa înainte să plecaţi care sunt sporturile pe care le puteţi încerca împreună în localitate. Poate veţi învăţa cu toţii cum să faceţi scufundări, să înotaţi, să faceţi drumeţii pe munte.

Voi cum v-aţi distrat ultima dată când aţi plecat cu întreaga familie în vacanţă?

Sursă foto: faungg/ Flickr.com.

 

Adauga un comentariu