Ce avem de vizitat în Sevilia

Cartierul Santa Cruz

Cartierul Santa Cruz

Poate primul pe lista cu obiective turistice de neratat este cartierul Santa Cruz, care a fost în trecut locul unde se strângeau evreii alungaţi din Spania. Dacă atunci străzile din această parte a oraşului nu erau tocmai pline de oameni veseli, acum cartierul este unul plin de culoare, iar numele aleilor oferă viaţă zonei. Veţi da de străzi precum cea numită “Viaţa” care vă vor conduce către cele mai mari monumente din oraş.

Multe curţi şi grădini colorate, căsuţe în alb care au la ferestre fier forjat pentru a le apăra locuitorii, toate parcă te ademeresc să mai rămâi puţin şi să te plimbi pe străzile de aici.

 1. Cetatea Alcazar (Alcázar of Seville)

  Cetatea Alcazar este cunoscută în Spania ca fiind locul unde s-au căsătorit regele Carlos V cu regina Izabel de Portugalia. Lăsând însă aceste informaţii, ne putem bucura aici de o curte interioară spectaculoasă, împărţită prin două alei, una numită Las Doncellas, destinată celor care vizitau în trecut cetatea, iar cealaltă care se numeşte Las Muñecas, special realizată pentru cei care locuiau aici.

  Gradinile din Cetatea Alcazar

  Grădinile din Cetatea Alcazar

  Nu pot să uit nici de Sala Ambasadorilor plină de statuete şi de mozaicuri care mai de care mai colorate ori de piese de mobilier de o frumuseţe parcă ireală.
 2. Catedrala Sevilia (Catedral de Sevilla)

  În fiecare city break e musai să vizităm şi un locaş de cult, nu pentru că este primordial să aflăm care este credinţa localnicilor, ci pentru că de cele mai multe ori ne bucurăm de o arhitectură unică. Nu face excepţie nici Catedrala Sevilia care adăposteşte o mulţime de minunăţii artizanale.

  Tot aici, în spatele Porţii Prinţilor, îşi are locul de veci Cristofor Colomb despre care cred că nu trebuie să vă mai spun nimic pentru că toată lumea ştie cine a fost.

 3. Turnul Giralda (La Giralda)

  Catedrala mai ascunde o minune a arhitecturii. Este vorba despre Turnul Giralda, cu o înălţime de 76 de metri. De ce e aşa de important să ajungem aici? Pentru că odată ajunşi în vârf vom avea parte de cea mai frumoasă vedere asupra oraşului.

 4. Torre del Oro

  Torre del Oro

 5. Turnul de Aur (Torre del Oro)

  Dacă tot am început să vă povestesc despre turnuri, atunci nu am cum să-l uit pe cel “de aur”, acoperit în totalitate în trecut de mozaicuri din aur. Turnul face parte din vechiul zid al oraşului, este construit în urmă cu sute de ani, mai exact în 1220 şi acum în interiorul său este un muzeu maritim unde vom găsi machete, hărţi sau tot felul de alte documente unele mai noi altele mai vechi legate de acest domeniu.

 6. Corida din Sevilia (Plaza de toros de la Real Maestranza de Caballeria de Sevilla)

  Atunci când mă gândesc la corida de tauri nu pot să spun că abia aştep să văd una, pentru că nu mi se pare un spectacol, ci o activitate destul de crudă, aşa că nu pot să spun că arena din Sevilia este un loc atrăgător din acest punct de vedere. Cu toate acestea, mi se pare foarte interesant de ştiut care este legenda din spatele coridelor şi cum se pregătesc toreadorii înaintea unei astfel de “întâlniri”, iar toate aceste informaţii le putem afla de la ghidul turistic de aici.

  Dacă mai pun la socoteală faptul că arena este una dintre cele mai vechi din lume, mai, mai că nu mă mai gândesc la coride, ci la tradiţie.

 7. Parcul Maria Luisa (Parque de Maria Luisa Sevilla)

  După atâtea monumente vechi cred că e cazul să ajungem şi într-un parc unde să ne mai odihnim un pic. Parcul Maria Luisa este unul plin de terase adunate în jurul vechiului pavilion, iar de vrem un spectacol în aer liber atunci trebuie să ne apropiem un pic de barurile de aici pentru că de multe ori dansatori amatori sau profesionişti ne adună aici seara pentru o distracţie pe cinste.

 8. Centrul parcului Maria Luisa

  Centrul parcului Maria Luisa

 9. Muzeul de Arte Frumoase din Sevilia (Museo de Bellas Artes de Sevilla)

  La final, nu am cum să nu pomenesc nimic despre un muzeu, nu? Muzeul de Arte Frumoase are una dintre cele mai importante colecţii de pictură din Spania, adăpostind opere semnate de artişti precum Murillo, El Greco, Pacheco, Herrera, Zurbarán şi mulţi, mulţi alţii.

  Dacă vreţi să beţi o cafea în atmosfera artistică de aici vă puteţi opri la cafeneaua din interiorul muzeului unde veţi găsi liniştea de care aveţi nevoie.

 10. Gata pentru astăzi, tragem linie şi mâine venim cu alte atracţii, de data aceasta unele mai puţin cunoscute precum cele de mai sus.

  Voi ce aţi mai vizitat în Sevilia?

  Surse foto: Silvain de Munck/ Flickr.com, Silvain de Munck/ Flickr.com, _Ssss_/ Flickr.com şi olgaberrios/ Flickr.com.

  Resurse: aboutsevilla.com şi exploreseville.com.

Adauga un comentariu
Sevilia
esential Esential
de_ne_ratat Obiective de ne-ratat
inedit Obiective inedite
food_drinks Food & Drinks
special Shopping & Special
harta Harta turistica