Ce atracţii inedite ai de văzut în Zaragoza

Parcul Grande Jose Antonio Labordeta

Parcul Grande Jose Antonio Labordeta

Un oraş dinamic şi ospitalier precum Zaragoza este mai greu de găsit. Situat la intersecţia dintre drumurile care leagă Madrid, Barcelona, Valencia şi Tolouse, localitatea nu este chiar în topul cu cele mai vizitate oraşe din Spania, dar cred că tocmai acest lucru transformă Zaragoza într-o destinaţie numai bună pentru toţi cei care vor să vadă şi o altă faţa a Spaniei, o parte ceva mai liniştită şi un oraş care nu este mereu în mişcare şi plin de turişti.

Cu o vechime de peste 2.000 de ani şi cu valea râului Ebru sunt convinsă că Zaragoza nu o să vă dezamăgească deloc, ba dimpotrivă veţi rămâne surprinşi câte locuri frumoase puteţi vizita aici. Apropo de asta, ieri am povestit despre atracţiile turistice de neratat din oraş, despre acele locuri pe care trebuie să le vezi încă din prima zi în care ai ajuns acolo. Astăzi continuăm lista cu obiective turistice, dar de data aceasta am încercat să “le culeg” pe acelea care deşi nu apar în toate ghidurile turistice sunt la fel de importante, poate chiar mai frumoase şi mai pline de viaţă decât cele despre care v-am povestit ieri.

 1. Stadionul Misericordia (Plaza de Toros de Zaragoza)

  Nici nu mă gândesc să încep cu altceva decât cu Plaza de Toros de Zaragoza. Sunt convinsă că printre voi există şi unii care nu văd cu ochi buni coridele. Sunt chiar de acord cu ei, nici pentru mine nu este o distracţie tocmai 100% pe placul meu, dar asta nu înseamnă că nu o recunosc ca fiind unul dintre cele mai cunoscute spectacole născute în Spania. Ba chiar (în cazul în care nu ştiaţi) coridele sunt trecute în ziarele spaniole la rubrica dedicată culturii. Un pic cam deplasat aş zice, dar dacă aşa vor spaniolii cine suntem noi să spunem că nu e corect…

  Stadionul numit şi Misericordia este cel unde se desfăşoară coridele locale din Zaragoza şi pe care trebuie să-l vizitaţi măcar pentru experienţa inedită de care veţi avea parte şi pentru a afla ce este în sufletul unui spaniol care urcă în arene sau, dimpotrivă, stă pe margine şi se uită la spectacol.

 2. Cascade de la intrarea in acvariu

  Cascade de la intrarea în acvariu

 3. Parcul Grande José Antonio Labordeta (Parque Grande José Antonio Labordeta)

  Dacă sunteţi cu cei mici în vacanţă sau dacă pur şi simplu aveţi nevoie de linişte şi de câteva momente petrecute în natură vă sfătuiesc să ajungeţi la Parcul Grande José Antonio Labordeta, loc care vă promit că o să vă impresioneze. Are peste 40 de hectare, deci este imens şi este situat în cartierul Universidad. Localnicii îl cunosc şi după denumirea de Primo de Rivera, nume pe care l-a primit de curând, în septembrie anul trecut.

  Aici veţi scăpa de zgomotul oraşului şi vă veţi putea bucura de fântâni imense sau de grădini şi mai mari, tot felul de plante pentru că există şi un fel de mici grădini botanice, dar şi de zone cu plante sălbatice care oferă un aer aparte locului.

 4. Acvariul din Zaragoza (Zaragoza acuario)

  Tot pentru copii, dar şi pentru adulţii cu suflet de copil sau cei care vor să vadă şi altceva într-un loc nu doar muzee şi monumente istorice – vă invit la Acvariul din Zaragoza. Se crede că este cel mai mare acvariu dedicat vieţuitoarelor din râuri situat în Europa.

  Locaţia are mai bine de 3.400 de metri pătraţi şi oferă vizitatorilor informaţii despre vieţuitoarele din cele mai mari ape curgătoare din lume, precum fluviul Nil, Amazon sau Murray şi, desigur, Ebru.

  Dacă aveţi ceva timp la dispoziţie şi dacă aţi ajuns aici împreună cu ai voştri copii e păcat să nu rămâneţi şi la un program educaţional, căci sunt organizate de la workshop-uri la ateliere sau tot felul de alte evenimente speciale şi interactive pentru cei mici. Nici nu e nevoie să cunoşti limba, pentru că totul ţine de experimente şi de explicaţii prin experienţă.

 5. Interiorul fostei burse din Zaragoza

  Interiorul fostei burse din Zaragoza

 6. Bursa din Zaragoza (La Lonja)

  Un ultim loc pe care vreau să vi-l prezint astăzi este La Lonja, clădirea unde a funcţionat fosta bursă din Zaragoza. De ce vă povestesc despre ea? Pentru că este o clădire construită în stilul renascentist, în anul 1551, şi pentru că arată spectaculos atât văzută de afară, cât şi dacă intraţi înăuntru. Veţi rămâne uimiţi de frumuseţea decoraţiunilor heraldice.

  În plus, construcţia este fix în Piaţa del Pilar, unde oricum veţi ajunge pentru că acolo este kilometrul 0 în ceea ce priveşte atracţiile turistice, aşa că nu vă va fi greu deloc să o vizitaţi.

  La parter sunt trei intrări mari acoperite cu arcade în semicerc, arcurile de la etaje sunt mult mai mici decât cele pe care le putem vedea la baza clădirii, iar în interorul clădirii vom vedea tot felul de coloane imense care susţin tavanul imens, în formă de boltă.

V-aş mai spune despre câteva obiective turistice, dar cred că este mai bine să mă opresc aici, cât încă sunt sigură că aveţi timp să le vedeţi şi să vă bucuraţi de toate. Dacă voi aţi mai văzut alte locuri în Zaragoza pe care le-am uitat ori dacă vreţi să îmi spuneţi cum a fost experienţa voastră în regiune, rămân recunoscătoare dacă îmi lăsaţi comentaţii cu sugestiile voastre. 🙂

Surse foto: wikipedia.org, Nestosjp/ Flickr.com şi ernand0/ Flickr.com.

Resurse: virtualtourist.com şi zaragozatravel.com.

Adauga un comentariu
Zaragoza
esential Esential
de_ne_ratat Obiective de ne-ratat
inedit Obiective inedite
food_drinks Food & Drinks
special Shopping & Special
harta Harta turistica