Ce atracţii inedite ai de văzut în Kiev

Opera Nationala

Opera Natională din Kiev

Ieri vă spuneam că trebuie să vă faceţi planurile de city break în aşa fel încât să mai aveţi ceva timp şi pentru alte atracţii decât cele prezente în toate ghidurile turistice pentru că astăzi povestim despre acele locuri mai puţin cunoscute din Kiev.

Multe muzee inedite şi un parc! Cam aşa aş putea rezuma textul de astăzi, dar până să încep şi să le iau la “disecat” pe toate trebuie să vă spun că e musai să mergeţi în una dintre serile petrecute în Kiev la Teatrul Naţional de Operă şi Balet. Localnicii apreciază în general tot ce înseamnă artă sau muzică bună, iar preţurile la oricare dintre spectacolele lor nu sunt deloc unele care să te lase cu buzunarul gol, ba chiar pentru un spectacol la operă puteţi cumpăra un bilet pentru doar câţiva dolari. Să fim serioşi, chiar şi la noi preţurile sunt de peste 10 dolari pentru un spectacol bun, aşa că nu aveţi nicio scuză pentru care să rataţi o astfel de seară specială.

Revenind la ce vă spuneam mai sus, din seria obiectivelor turistice inedite avem mai multe muzee şi un parc.

 1. Parcul Babi Yar (Babi Yar)

  Zona Babi Yar este cunoscută ca fiind locul unde s-a produs cel mai mare masacru din timpul holocaustului, iar după război comemorarea tragediei a fost oarecum imposibilă din pricina Uniunii Sovietice, aşa că la ceva timp după dizolvarea ei aici au fost ridicate mai multe monumente dedicate celor care şi-au pierdut viaţa.

  Parcul cu tot cu monumentele din preajma acestuia sunt situate lângă staţia de metrou Dorohozhychi (asta dacă aţi decis că veţi folosi mijloacele de transport în comun în Kiev).

 2. Muzeul Aviatiei

  Muzeul Aviaţiei

 3. Muzeul Aviaţiei din Kiev (ДЕРЖАВНИЙ МУЗЕЙ АВІАЦІЇ)

  Unul dintre cele mai mari muzee din Kiev este cel dedicat aviaţiei. Atracţia turistică este oarecum nouă, muzeul a fost deschis în 2003 şi se pare că este cel unul dintre cele mai mari muzee ale aviaţiei.

  Ce mi s-a părut mie foarte fain este că aici vizitatorii nu se plimbă doar printre nişte avioane expuse, eventual să mai şi citeacă câteva informaţii despre ele, ci există şi ecrane interactive foarte folositoare pentru orice informaţie, iar muzeul este împărţit pe zone, în funcţie de anii în care respectivele aeronave au fost realizate şi folosite.

 4. Muzeul Pirogovo

  Muzeul Pirogovo este un fel de muzeu al satului. Se întinde pe mai bine de 160 de hectare, deci este imens. Ca să înţelegeţi mai bine: el cuprinde şase sate şi mă refer la case, biserici sau mori de vânt, practic toate construcţiile au fost mutate în muzeu.

  Muzeul Pirogovo

  Muzeul Pirogovo

  Dacă veţi avea curiozitatea să intraţi în aceste case veţi da de multe magazine cu tot felul de suveniruri şi obiecte tradiţionale, perfecte aş zice pentru o amintire autentică.
 5. Muzeul Microminiaturii din Kiev

  Ultimul muzeu despre care vă povestesc astăzi este şi el special, pentru că e vorba despre un loc destinat lucrurilor mici, mai corect spus foarte mici. La microscop putem vedea cea mai mică care din lume sau un purice cu potcoave din aur. Ştiu, pare ireal, dar există datorită lui Mykola Syadristy, artistul care a pus la cale toate aceste opere de artă cu multă migală şi răbdare.

În speranţa că veţi reuşi să vizitaţi măcar câteva dintre aceste locuri (mai ales că unele dintre ele se află la kilometri buni de centurl oraşului) vă spun că mâine povestim despre mâncarea şi băuturile tradiţionale din Kiev.

Voi ce aţi vizitat în Kiev sau care vreţi să fie primul loc unde vă veţi opri în oraş?

Surse foto: irlend/ Flickr.com, davehighbury/ Flickr.com şi Loriszecchinato/ Flickr.com.

Resurse: lonelyplanet.com şi ukraine-travel-advisor.com.

Adauga un comentariu
Kiev
esential Esential
de_ne_ratat Obiective de ne-ratat
inedit Obiective inedite
food_drinks Food & Drinks
special Shopping & Special
harta Harta turistica