Bucatele şi băuturile tradiţionale din Zaragoza

Ce mancam in Zaragoza

Ce mâncăm în Zaragoza

Sinceră să fiu, eu una am cam obosit printre atâtea atracţii turistice de neratat, altele inedite, printre informaţii esenţiale despre Zaragoza şi alte asemenea. Mă opresc puţin şi povestesc despre mâncare, măcar să ştiţi la ce să vă aşteptaţi atunci când veţi obosi şi voi de cutreierat prin oraş şi vă veţi opri la un restaurant cu mâncare tradiţională. 🙂

Ca peste tot prin Spania, pe buzele tuturor localnicilor se află tapas atunci când vine vorba de a mânca ceva pe fugă. E un fel de… covrig al nostru 😀 dar nu spun asta în sensul de gust şi formă, pentru că e cu totul altceva, ci mă refer la faptul că aşa cum găsim la noi peste tot covrigi la fel în Spania vom găsi tot felul de magazine mai mari sau mai mici sau pur şi simplu tarabe cu tapas. Dacă nu ştiţi încă ce înseamnă, tapas sunt tot felul de gustări cu tot felul de ingrediente. Unele cu brânză şi măsline, altele cu legume, carne de pui, cartofi şi calamar. Ca să fiu cât mai corectă, tapas poate să însemne orice fel de mâncare, în porţii mici.

Tot la capitolul “fast food spaniol” dacă vreţi ceva dulce atunci cereţi churros, nişte gogoşi lungi care se servesc aburind cu un bol de ciocolată alături. Teoretic, dar doar teoretic, acest

Piersici in vin

Piersici în vin

desert se serveşte mai ales în perioada Sărbătorilor de Iarnă. Practic, îl găsiţi la fel de des precum tapas. Şi dacă tot am început să scriu despre desert, nu trebuie să uit să vă spun despre melocoton con vino, adică piersici în vin. Nu se găseşte în toate meniurile, dar dacă daţi de specialitatea aceasta musai să o încercaţi!

Cu ce ne mai delectăm papilele gustative în Zaragoza? Spaniolii de aici gătesc de cele mai multe ori preparate cu carne de miel şi de capră. Totul cu multe legume aşezonate.

Şi pentru că de cele mai multe ori meniul este în spaniolă, vă propun să aruncaţi o privire mai jos, pentru că am alcătuit o listă cu cele mai cunoscute denumiri din restaurantele din Zaragoza, poate reţineţi câteva şi ştiţi exact ce să comandaţi.

  • Bacalao al ajoarriero: cod cu usturoi şi ouă
  • Pollo o chilindron: pui în un sos de şuncă afumată
  • Recao: fasole, cartofi şi orez
  • Huevos salmorejo: ouă cu sos de sparanghel
  • Longanizas y Chorizos: cârnaţi tradiţionali
  • Ternasco Asado: carne de oaie prăjită
Bacalao al ajoarriero

Bacalao al ajoarriero

Pentru alte informaţii cu privire la mâncarea tradiţională din Spania citiţi şi textul aferent Madridului, pentru că multe informaţii sunt la fel de adevărate şi aici. Un singur lucru mai am de spus: nu plecaţi din Zaragoza până nu încercaţi supa Borrajas, o supă de legume pe care o puteţi gusta doar în regiunea Aragon.

Băuturi tradiţionale

Ce beau localnicii? Vin! Cum regiunea Aragon are vii de prestigiu, e deja tradiţie ca în timpul mesei şi la finalul ei să existe un pahar de vin pe masă.

Somontano, Cariñena, Borja, Paniza, Lecera şi Valle de Jalon – sunt doar câteva dintre vinurile pe care le puteţi încerca fără niciun fel de frică, pentru că sunt delicioase.

Apropo de vinuri, dacă sunteţi fani ai vinurilor bune, atunci plimbaţi-vă pe Calle de Espoz y Mina şi Calle Major din zona Plazza del Pilar. Sunt două rute pline de baruri şi de crame.

Voi aţi încercat vinul din regiune? Cum vi s-a părut?

Surse foto: juantiagues/ Flickr.com, Daikrieg/ Flickr.com şi xurde/ Flickr.com.

Resurse: tripadvisor.com şi zaragozatravel.com.

Adauga un comentariu
Zaragoza
esential Esential
de_ne_ratat Obiective de ne-ratat
inedit Obiective inedite
food_drinks Food & Drinks
special Shopping & Special
harta Harta turistica