Atracţii turistice inedite în Valencia

Plaza de Toros din Valencia

Plaza de Toros din Valencia

Valencia este un oraş destul de mic, dacă îl comparăm cu marile capitale europene unde te pierzi numai când te uiţi pe hărţile turistice, apăi să mai iei străzile la pas în căutarea de locuri de vizitat care să-ţi rămână atât în amintire, cât şi în suflet şi (trebuie să recunoaştem cu toţii) în memoria camerei de luat vederi sau aparatului foto. Mărimea Valenciei nu este însă nici pe departe un lucru rău. E adevărat, avem mai puţine obiectice turistice inedite decât în alte city break-uri, dar acesta este şi un bun motiv să le vedem pe toate şi să ne bucurăm de diversitatea pe care ne-o oferă fiecare.

În primul rând sfatul nostru este să vă plimbaţi prin Mercado Central şi când spunem să vă “plimbaţi” chiar ne referim la asta pentru că piaţa are mai bine de 8.000 de metri – se spune că este una dintre cele mai mari pieţe din Europa. Clădirea va impresiona pe oricine, credeţi-ne pe cuvânt, fiind formată dintr-o succesiune de cupole de sticlă. A fost ridicată prin 1928 şi veţi găsi aici o mulţime de alimente de toate felurile: de la fructe de mare sau legume la carne sau conserve.

 1. Piaţa Redonda (Plaza Redonda)

  Pentru că tot am început cu poveşti despre o piaţă e frumos să mai povestesc despre una, chiar mai veche decât prima. Este vorba despre Piaţa Redonda, ridicată între 1839 şi 1856 cu scopul de a reuni în acelaţi loc toate pieţele din cartier.

  Nu veţi avea aici legume şi fructe, dar puteţi veni din city break cu cel mai simpatic animal de companie sau cu cel mai frumos suvenir. V-aţi prins, nu? Aici se vând animale de companie şi sunt şi extrem de multe tarabe cu obiecte hand made, deci vă puteţi încarcă şi cu suveniruri pentru prietenii de acasă dacă tot aţi ajuns aici.

 2. Plaza Redonda

  Plaza Redonda

 3. Bursa Mătăsii (La Lonja de Seda)

  După cum bine v-aţi dat seama de mai sus, locuitorii din Valencia au pus mare preţ pe comerţ de-a lungul timpului. Acest lucru probabil a condus şi la construirea La Lonja de la Seda, un altar închinat comerţului.

  Fiecare detaliu al acestei construcţii este pus la punct extrem de bine, ba chiar unii localnici spun că în trecut locul era descris ca fiind paradis: coloanele sunt ca nişte arbori, tavanul este plin de bolţi.

  Pentru a vizita toate construcţia trebuie să ştiţi că aici sunt două clădiri şi o grădină.

  Interesantă este şi istoria locului: dacă unii l-au considerat paradis, pentru alţii acest loc a fost folosit pentru depozitarea grâului (în timpul războiului din 1707) pentru alţii a fost închisoare, iar în secolul XIX pe vremea când ciuma speria pe oricine, locul a fost folosit pe post de spital.

 4. Piaţa luptelor cu tauri (Plaza de toros)

  Dacă suntem în Spania nu avem cum să uităm de luptele cu tauri. Este una dintre tradiţiile cele mai importante, iar fiecare oraş important are un loc dedicat acestui tip de… “activitate culturală”. Da, spaniolii consideră că toate coridele sunt de fapt evenimente culturale, fix precum… un spectacol de balet.

  Plaza de toros este impunătoare şi parcă te face să te gândeşti la filmele vechi cu amfiteatre romane. Pentru cei care sunt curioşi aici au loc şi coride şi tot aici este şi un muzeu dedicat, unde sunt expuse podoabele utilizate de toreadori şi istoria şi tradiţia din spatele acestor evenimente.

 5. Cinematograful Hemisferic este parte din complexul “Oraşul Artelor şi Ştiinţelor”

  Cinematograful Hemisferic este parte din complexul “Oraşul Artelor şi Ştiinţelor”

 6. Cinematograful Hemisferic (Hemisferic)

  Pentru că am tot povestit despre locaţii destul de serioase la final vă spun despre un cinematograf. Ce poate fi atât de atractiv la un cinematograf? Spectatorii nu stau în scaune normale, ci sunt aşezaţi aproape la 180 de grade pentru a avea un câmp de vizibilitate de tot atâtea grade.

  Este posibil ca la început să vi se pară ciudat şi să nu fiţi tocmai confortabili, dar după câteva minute vă veţi obişnui cu siguranţă, ba chiar nici nu veţi mai băga de seamă dacă rulează un film în spaniolă şi voi nu ştiţi limba, pentru că aici imaginea contează. Dacă totuşi vreţi să şi înţelegeţi ceva din film cereţi la intrare câşti speciale pentru traducere.

Noi am terminat cu obiectivele turistice din Valencia, să nu uitaţi să citiţi şi despre cele mai mari atracţii turistice din oraş despre care am povestit ieri. Mâine povestim despre mâncare şi băutură tradiţionale, dar până atunci mi-ar plăcea să ştiu dacă voi ştiţi şi alte locuri care merită vizitate în Valencia şi pe care noi le-am scăpat.

Surse foto: edans/ Flickr.com, Oswaldo Rubio/ Flickr.com şi Jaume Meneses/ Flickr.com.

Resurse: virtualtourist.com şi tripadvisor.com.

Adauga un comentariu
Valencia
esential Esential
de_ne_ratat Obiective de ne-ratat
inedit Obiective inedite
food_drinks Food & Drinks
special Shopping & Special
harta Harta turistica