Vagonul de dormit este prietenul nostru din tren

Calatorii cu trenul

Călătorii cu trenul

Trebuie să recunosc că mie îmi place mai mult să călătoresc cu trenul decât cu o mașină. Asta pentru că, lipsa unei mașini personale mă face să mă gândesc la un autocar sau un microbuz atunci când plec din localitate, iar din simplele motive că în tren mă pot plimba printre vagoane, pot să văd și altceva decât persoana de lângă mine și lipsa de spațiu dintre scaune mă fac să alerg spre gări decât să mă duc liniștită către o stație de autocare.

Pe de altă parte, mai recunosc și faptul că balanța preț – condiții nu e tocmai un exemplu când vorbim de CFR. Cu toate acestea, când vine vorba de drumuri lungi, care pot dura și peste 10 ore, atunci clar ideea unui vagon pentru dormit îmi face cu ochiul.

Știați că pentru destinații precum Italia, Spania sau Franța sunt curse de tip low-cost care scot din buzunarul nostru maxim 200 de lei dus – întors?

Ce trebuie să știi odată ce ai ales cușetă sau vagon pentru dormit?

La cușetă scaunele se transformă în paturi suprapuse. Există compartimente de clasa I cu patru paturi și compartimente de clasa a II-a cu șase paturi. Lenjeria de pat este la controlor, așa că nu trebuie să vă speriați dacă nu o veți găsi gata pregătită pe scaune.

Pentru rutele internaționale, în prețul plătit pentru un loc la cușetă, primiți și un bon valoric de 1 euro, adică fix contravaloarea unei cafele pe care o iei de la vagonul – restaurant.

Dacă vorbim despre un vagon pentru dormit, atunci veți scoate ceva mai mulți bani din buzunar. Bine, prețul este corect, pentru că la clasa a II-a sunt doar trei paturi, există și o chiuvetă cu oglindă, sticle cu apă, ba chiar și un pachet pentru igienă. A, încă ceva: aici paturile sunt făcute de la început, deci nu va trebui să alergați după controlor pentru așternuturi.

Suplimentul pentru cușetă e 10 eruro, iar pentru vagonul de dormit trebuie să scoți din buzunar încă 20 Euro față de prețul unui bilet normal – este vorba despre clasa a II-a.

Vagoanele de dormit și cușetele se încuie pe timpul nopții, pentru siguranța voastră și a bagajelor.

Citiți mai multe păreri pro și contra călătorii într-un vagon pentru dormit sau la cușetă pe travelgirls.ro.

Sursă foto: Michael de`Oz/ Flickr.com.

Adauga un comentariu