Vacanţele la lucru, tot mai mulţi turişti aleg această opţiune de concediu

Turistii sunt tot mai interesati de vacantele la lucru

Turiştii sunt tot mai interesaţi de vacanţele la lucru

Atunci când vine vorba de petrecerea unei vacanţe majoritatea persoanelor aleg să se relaxeze pe vreo plajă ori să umble în lung şi în lat cu rucsacul în spate. Cu toate acestea, un număr considerabil de turişti aleg o altă variantă de concediu prin care relaxarea este combinată cu munca voluntară. Este vorba despre vacanţele la lucru, cele care în ultima perioadă au raportat o creştere în interes de aproximativ 50%, scrie DailyMail.

În Marea Britanie, potrivit National Trust, o asociaţie britanică ce protejează obiectivele istorice şi naturale, primele două luni ale lui 2012 au raportat un interes sporit cu 50 de procente în ceea ce priveşte numărul turiştilor care optează pentru vacanţe în care ei prestează muncă voluntară. După cum spune asociaţia, numărul mai mare de oameni interesaţi de asemenea activităţi se poate datora şi crizei financiare care a redus din posibilităţile financiare ale turiştilor. Bineînţeles că vacanţele la lucru sunt cu mult mai ieftine comparativ cu cele obişnuite, dar se pare că oamenii aleg acest mod de relaxare pur şi simplu pentru a ajuta. În cadrul vacanţelor la lucru activităţile sunt bogate şi diversificate. Porning de la surfing şi până la plimbări prin natură, persoanele înscrise în aceste programe au timp şi de fun&games dar şi de lucru cot la cot cu colegii lor.

Vacantele la lucru presupun si relaxare dar si putin efort

Vacantele la lucru presupun şi relaxare dar şi puţin efort

Conform sursei citate, Marianne Wannstall, şeful National Trust pe partea de călătorii, spune că ”Veştile privind majorarea numărului de persoane înscrise pentru programele noastre sunt un prilej de bucurie. Vacanţele la lucru nu sunt doar o ocazie prin care oamenii îşi pot descoperi capabilităţi noi, dar îşi pot face şi prieteni noi, pot avea parte de experienţe unice şi pot ajuta asociaţia în misiunea sa”. Ca şi preţuri asemenea concedii nu sunt deloc scumpe, acestea pornind de la 173 de euro, în acest preţ fiind inclusă cazarea, călătoriile şi toate mesele.

În Australia numărul vizelor solicitate pentru vacanţele la lucru a cunoscut de asemenea o creştere considerabilă. Cei mai mulţi turişi interesaţi de concedii mai neconvenţionale în Australia provind din Irlanda, Hong Kong, Taiwan, Italia şi Japonia, potrivit themigrationplace.com. Momentan există aproximativ 130.000 de persoane care au vise de turişti la lucru pe acest continent, iar dintre aceştia 15.000 sunt deja la cea de-a doua asemenea călătorie. Raportat la nivelul ţărilor specificate, turiştii din Irlanda sunt mai interesaţi de vacanţe la lucru cu 25% mai mult, cei din Hong Kong cu 55%, taiwanezii cu 43%, italienii cu 30%, în timp ce cu 21% mai mulţi japonezi au solicitat în 2012 vise de lucru pentru Australia.

Despre numărul turiştilor interesaţi de vacanţele la lucru puteţi citi şi în cotidianul DailyMail.

Sursă foto:simon_music/ Flickr.com şi wikipedia.org

Adauga un comentariu