Unde şi cum ne destindem prin Zurich

Zurich

Zurich pe timp de noapte

Mai avem un pic şi vom încheia şederea noastră în Zurich, dar încă mai este timp pentru câteva ieşiri şi ocazii de a mai cunoaşte oraşul elveţian. Sper că ceea ce am învăţat ieri despre gastronomia din Zurich a fost folosit şi delicios pe deasupra. Atracţii turistice din Zurich am văzut fie că a fost vorba de cele inedite sau de cele super importante. Acum că se apropie ziua în care ne vom face băgăjelul şi ne vom pregăti de plecare ar trebui să mai profităm de zilele pe care le mai avem pentru a ne destinde cât se poate. Vom vedea împreună care sunt locurile, activităţile şi metodele prin care ne putem relaxa de nota 10 prin Zurich.

În Zurich avem destule metode prin care ne putem distra, fiindcă oraşul este precum o capitală culturală a Elveţiei, iar asta înseamnă o groază de festivaluri, piese de teatru sau locuri pe unde ne putem pierde în promenade. Sunt anumite porţiuni în oraş unde spaţiul pietonal se îmbină cu liniştea şi serenitatea peisajului creat de clădirile vechi de o arhitectură impresionantă.

Pentru cinefili ceea ce urmează să vă descriu sigur vine ca o veste bună. Cei din Zurich sunt mari amatori de filme bune şi teatru în general. Aşa că mă gândeam să ne facem timp pentru a trece pe la:

 • Festivalul de Film din Zurich
 • Festivalul de film de la Zurich este una dintre cele mai importante festivaluri internaţionale de acest gen. În doar câţiva ani, festivalul a devenit ferm stabilit asupra peisajului de festival naţional şi internaţional. Pe parcursul a celor 11 zile, el atrage atât stele şi noi talente care se îmbină într-o sărbătore a producţiei populare internaţionale de pelicule.

  Dacă sunteţi amatori de muzică modernă aveţi la dispoziţie o serie de clubuleţe şi localuri cu muzică tehno, dar cel mai bine şi cel mai bine ar fi să ţineţi minte de faptul că în Zurich se organizează:

  asd

  Paradă în Zurich

 • Techno Street Parade
 • Street Parade este unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică tehno şi dance din lume. Acesta se organizează în cea de a doua sâmbătă din luna august a fiecărui an, deci dacă urmaţi sfaturile noaste şi veniţi vara în Zurich îl puteţi prinde. Prima ediţie a festivalului a avut loc în anul 1992 cu aproximativ 1.000 de participanti. Prin 2001, evenimentul a ajuns la dimensiunea de un milion de participanţi.

  Dacă tot suntem la capitolul muzică electronică şi modernă ce ar fi să mergem şi la:

 • Zürifäscht
 • Zürifäscht este un festival de trienal public. Dispune de muzică, artificii setate la muzică şi alte atracţii, Acesta se desfăşoară în centrul oraşului vechi. Zürifäscht este cel mai mare festival public din Elveţia şi este vizitat de până la două milioane de vizitatori în fiecare an. Sună bine nu?

  Nu ştiu cât de mult vă plac târgurile, dar mie îmi sunt foarte foarte dragi. Poate că vă întrebaţi de ce, şi am să vă răspund scurt: sunt cea mai bună îmbinare de mostre din creaţia şi imaginaţia fiecăruia. Un târg celebru din Zurich este:

 • Zürich Kunst
 • Zürich Kunst este un târg internaţional de artă contemporană, cu un număr foarte mare de clienţi anual. Combină cele mai recente şi mai frumoase lucrări ale tinerilor din artă. Cu lucrările bine stabilite artiştii impresionează de fiecare dată pe cei care trec pe aici.

  O altă expoziţie anuală de artă publică este reprezentată de o campanie sponsorizată de către Vereinigung-ul oraşului, acesta este echivalentul local al unei camere de comerţ. Cu cooperarea Guvernului expoziţia se bucură de fiecare dată de succes. Este compusă în general din decorate de sculpturi distribuite prin centrul oraşului, în locuri publice. Temele anterioare ale expoziţie au inclus lei în 1986, vaci în 1998, bănci în 2003, ursuleţi de pluş în 2005 şi vase imense de flori în 2009. Din acest motiv originea conceptului de CowParade, sau parada văcuţelor, a prins foarte tare şi pe parcursul anilor a fost prezentată şi în alte oraşe ale lumii.

  Maratonul din Zuric

  Maratonul din Zurich

  Evenimente cu iz sportiv

  Dacă sunteţi iubitori ai sportului, indiferent de ramură, în Zurich veţi avea ocazia să gustaţi din tradiţiile sportive ale elveţienilor de aici. De exemplu, dacă vă interesează puteţi merge la Weltklasse Zürich, denumite uneori ca şi un Jocurile Olimpice de o zi. Este una dintre competiţiile prestigioase de atletism din lume, cu o zi de desfăşurare. Se desfăşoară anual la Stadionul Letzigrund.Weltklasse şi este cunoscut ca fiind unul dintre întrecerile atletice cu cele mai bune şi mai elegante dotări. Având în vedere că a început la 12 august 1928, evenimentul sportiv a fost martor la noi recorduri mondiale şi înregistrări naţionale remarcabile.

  Poate că vă place să alergaţi, o metodă foarte foarte bună de a face mişcare de altfel. În Zurich aveţi cum şi unde pentru că aici se desfăşoară anual Maratonul din Zurich care este un eveniment foarte popular. La eveniment sunt invitaţi numeroşi sportivi din fiecare colţ al globului. Maratonul din Zurich acoperă aproximativ 43 km pe o singură porţiune. Cursa începe de la Zurich şi trece prin Bahnhofstrasse, Bellevue, Mythenquai, Quaibrücke, Talstrasse şi Utoquai, şi de-a lungul lacului Zurich către alte locuri.

  Shopping în Zuric

  Shopping în Zurich

  Shopping prin Zurich

  Shoppingul în Zurich este o placere şi faptul că locuitorii din Zürich se bucură de una dintre cele mai bune calităţi a vieţii v-am spus. Veţi găsi aproape oriunde locuri de unde să faceţi cumpărături pe toate gusturile. Ca şi cumpărători veţi gasi cele mai recente articole de lux şi branduri internaţionale renumite, precum şi un număr bun de buticuri interesante şi specialităţi proiectate şi fabricate la nivel local. Oraşul nu este neapărat cea mai ieftină destinaţie de cumpărături, dar în termeni de ceea ce veţi găsi pe oferte, este cu adevărat de clasă mondială. Cadourile unice elveţiene sunt bomboanele de ciocolată fină, cuţitele elveţiene, ceasurile, broderiile şi lenjeriile de pat. Deci în mod sigur nu veţi pleca cu mâna goală de aici. Suveniruri aveţi de unde să găsiţi, asta o garantez.

  • Buticuri cochete
  • Altele decât Bahnhofstrasse, există unele mici buticuri avantajoase cuibărite la estul oraşului, Rennweg, Limmatquai şi alei pietonale din Niederdorf sunt puncte de pornire bun. Mai multe alternative, şi mai ieftine, magazine pot fi găsite în cartierele noui la Sihl şi Vest Zurich.

  • Pieţe bune de shopping
  • Sâmbăta prin mai şi octombrie, Bürkliplatz se umple cu standuri iar în timpul săptămânii în piaţă apar vechiturile. Antichităţi interesante şi hand-made sunt vândute la Rosenhof în Oraşul Vechi, joi si sambata din martie până la sfârşitul lunii noiembrie.

  • Centre comerciale
  • Stradă comercială care este cea mai la modă, adică Bahnhofstrasse, se întinde de la Hauptbahnhof Paradeplatz la lac. Aici găsiţi bunuri elveţiene, bijutieri, ceasornicării şi haine etichete de designer internaţional.

  • Program de lucru la magazine
  • Cele mai multe magazine sunt deschise de luni până vineri între 9:00 sau 9:30 şi 18:30 şi sâmbăta între 8:30 şi 16:00 sau 17:00. Multe locuri, cu excepţia magazinelor mari ţin foarte tare la program. Cumpărături noaptea se pot face până în 23:00. Prin lege, magazinele nu pot sta deschise mai mult de 23:00 în timpul săptămânii şi 17:00 sâmbăta.

   Sper să aveţi timp să treceţi sau să participaţi măcar la jumătate dintre cele enumerate mai sus. Totul e să aveţi răbdare şi atenţie pentru tot ce are Zurich să vă ofere pe parte de distracţie. Cam asta a fost pentru astăzi, mâine vom face o mică recapitulare la tot ceea ce s-a întâmplat şi ne facem bagajele.

   Cum vi se par metodele prin care te poţi relaxa în Zurich?

   Surse foto: stephenhanafin/ Flickr.com, zoonabar/ Flickr.com,bigbirdz/ Flickr.com şi rhurtubia/ Flickr.com

   Resurse: wikitravel.org şi virtualtourist.com

Adauga un comentariu