Tratament tradiţional chinezesc: masaj cu ajutorul cuţitului

Masaj cu ajutorul unui cutit?

Masaj cu ajutorul unui cuţit?

Aţi avut o zi grea la birou? Aveţi nevoie de un moment de relaxare? Ce ziceţi de un masaj? Dar de un masaj cu ajutorul cuţitului? Astăzi vă propun un remediu tradiţional chinezesc , masajul cu ajutorul cuţitului. Deşi nu pare deloc relaxantă imaginea unui om care se apropie de tine cu un cuţit în mână, cei care au trecut prin asta spun că senzaţia nu se compară cu nimic altceva, aşa că îi cred pe cuvânt până nu încerc şi eu. 🙂

În loc de a masa corpul cu uleiuri şi loţiuni parfumate, terapeutul loveşte părţile afectate ale corpului clientului cu marginea sau cu partea din spate a unui cuţit de bucătărie. Teoria este similară cu cea a unui paratrăsnet care distrage durerea departe de corp, printr-un cuţit inoxidabil ce are 20,5 cm lungime şi 8,5 cm lăţime. Pacienţii care apelează la un astfel de tratament sunt de obicei femeile cu vârste între 30 şi 70 de ani ce suferă de dureri cronice ale musculaturii, încheieturilor şi ale coloanei, dar şi de insomnii sau dureri de stomac. Specialiştii din domeniu spun că acest tip de masaj ne ajută şi dacă vedem că avem câteva kilograme în plus şi vrem să scăpăm rapid de ele fără diete grele şi fără bisturiu… dar cu cuţit cu lama imensă. Dacă oglinda vă arată câteva kilograme în plus, puteţi să apelaţi la masajul prin cuţit, căci se pare că are rezultate bune.

În general, şedinţele durează între 20 şi 40 de minute în funcţie şi de situaţia pacientului. Chiar dacă masajul prin cuţit poate părea dureros, terapeutul ne linişteşte şi ne spune că nu sunt răni provocate chiar şi atunci când cuţitul atinge pielea. Pacienţii trebuie să rămână nemişcaţi în timpul tratamentului, aşa că această metodă nu este recomandată sub nicio forma copiilor… sau celor care tremură doar la gândul că o lamă de cuţit o să-i atingă.

Se spune că masajul cu ajutorul cuţitului a fost practicat de călugării din dinastiile Han şi Tang şi că ulterior a fost introdus în Japonia.

Mai multe amănunte despre acest tratament tradiţional chinezesc puteţi afla pe tourism-review.com.

Sursă foto: Tara Angkor Hotel/ Flickr.com.

Adauga un comentariu