Transportul de pasageri s-a majorat cu 29% pentru Wizz Air

Wizz Air

2011 a fost un an bun pentru Wizz Air

În 2011 criza economică a frânt o groază de vise antreprenoriale şi a ruinat o suită de afaceri. Nici turismul românesc nu a dus-o foarte bine, iar companiile aeriene s-au numărat şi ele printre cele care au fost nevoie să se declare ”perdante”. Cu toate acestea, o companie care activează şi pe piaţa românească a reuşit să iasă pe plus anul trecut. Wizz Air a transportat în 2011 cu 29% mai mulţi pasageri din şi spre România faţă de 2010.

Aşadar, pentru anul trecut compania Wizz Air a punctat un număr de 2.7 milioane de pasageri transportaţi de la noi din ţară înspre afară, dar şi viceversa. Compania cu 1500 de angajaţi în ţări precum România, Ungaria, Bulgaria, Polonia sau Ucraina, oferă 51 de rute de zbor din Bucureşti, Cluj, Timişoara şi Târgu-Mureş. Pentru 2012 Wizz Air a anunţat rute noi ca Bucureşti-Verona şi Bucureşti-Palma de Mallorca.

În total Wizz Air a transportat anul trecut 11 milioane de pasageri, un număr impresionant în condiţiile în care regresul a fost literă de lege pentru toate business-urile. 2011 a fost un an destul de bun pentru companie, şi nu numai pe plan transport de pasageri, ci şi prin inaugurarea unor trei noi baze în Belgrad, Vilnius şi Târgu-Mureş.

Despre performanţele Wizz Air puteţi citi şi pe dailybusiness.ro

Sursă foto: Bob the courier/ Fliickr.com

Adauga un comentariu