Tradiţii, festivaluri şi shopping la Lisabona

Shopping Lisabona

Shopping Lisabona

Din cele câteva zile de city break la Lisabona, trebuie să vă faceţi şi un pic de timp pentru shopping şi distracţie, pentru că ar fi mare păcat să vă întoarceţi în România şi să vă daţi seama că nu aţi luat cu voi nici măcar un suvenir din Portugalia sau niciun cadou prietenilor ori că nu aţi încercat una dintre distracţiile lor.

Ce aţi zice dacă v-aţi duce la shopping cu bicicleta? Lisabona nu este un oraş care se poate mândri cu o infrastructură ciclistă de invidiat, dar ne putem deplasa cât de cât ok, iar centrele de închiriere se găsesc la tot pasul.

Dacă bicicleta nu vă “face cu ochiul”, atunci poate ar fi bine să încercaţi plimbările lungi! Lisabona nu este un oraş mare, ba dimpotrivă aş zice, iar distanţele de la hotel la o anumită atracţie turistică pot fi străbătute destul de repede mergând pe jos. Profitaţi de ocazie şi lăsaţi-vă duşi pe străduţele înguste, veţi descoperi poveşti inedite la fiecare colţ de casă.

Grădini botanice

Lisabona este “bucuroasa posesoare” a două grădini botanice mari. Este vorba despre Lisbon Botanical Garden, care se mândreşte cu faptul că este una dintre cele mai vechi grădini botanice din Europa şi prima din Portugalia, şi Jardon Botanico, care are o legendă tare frumoasă în spate. Se spune că ea a fost fondată de un rege şi că regele a ales toate plantele care urmau a fi plantate aici. Foarte interesant este faptul că aici sunt plante din multe colţuri ale lumii care “trăiesc” unele lângă altele şi, trebuie să recunosc că e destul de ciudată senzaţia atunci când vezi tot felul de arbori ciudaţi, de exemplu, care cresc unul lângă altul.

Strada Lisabona

Străzile oraşului se transformă în scene de spectacole

Evenimente şi festivaluri

Oraşul înfloreşte atunci când vine vorba despre evenimente şi festivaluri în timpul anotimpului cald. Printre primele se află şi Alkantara, dar zic mai bine să le luăm pe rând şi, în funcţie de perioada în care aţi ales să ajungeţi aici, vedeţi la ce eveniment puteţi participa.

Festivalul Oceanelor

Muzică live, parade colorate şi animaţii pe stradă! Toate au loc în aer liber, iar Lisabona este practic un teren al distracţiilor. Are loc de la finalul lui iulie, până la mijoc de august.

Festivalul Internaţional de Teatru Almada

Este organizat de Teatrul Municipal Almada, are loc în iulie, şi este cel mai mare festival dedicat teatrului din Portugalia.

Lisabona Pride

Pride este un eveniment dedicat comunităţilor de homosexuali şi lesbiene. La finalul lunii iunie străzile oraşului sunt ocupate de mii de oameni care mărşăluiesc pentru drepturile lor.

Târgul Internaţional de Artizanat şi Gastronomie Tradiţională

Dacă aţi citit textul de ieri, în care vă povesteam despre mâncarea şi băutura tradiţionale, atunci cred că acest festival va fi pe placul vostru. Oameni din toată Europa vin la Feira Internacional de Lisboa pentru a-şi expune produsele şi a deveni cunoscuţi, atât printre localnici, cât şi printre turiştii prezenţi aici la final de iunie, început de luna iulie.

Rock in Rio Lisabona

Festivalul se organiza în în Rio de Janeiro, însă, începând cu 2004, este organizat în Lisabona. Aici vin tot felul de artişti cu renume la nivel internaţional, iar toate spectacolele sunt organizate la Parque de Bela Vista. Când? Final de mai, început de iunie.

Festivalul Alkantara

Festivalul Alkantara este un festival care are loc o dată la doi ani, anul 2012 este însă “pe hartă”. Toate spectacolele sunt dedicate artelor audio-vizuale, iar în timpul festivalului absolut toate străzile din Lisabona se transformă în scene pentru actori şi cântăreţi ori spaţii pentru cei care vor să expună opere de artă. Se organizează la final de mai, început de iunie.

Com’Out Lisbon

Com’Out Lisbon sau “Lisabona în străzi” este un alt eveniment dedicat culturii locale, de la teatru la muzică sau pictură, care are loc la final de august, început de septembrie.

Anul Nou

Zona de lângă Turnul Belem se transformă într-o poveste în timpul Sărbătorilor de Iarnă. De la reprezentaţii în stradă, muzică live, lumini şi artificii şi alte distracţii, toate sunt pe placul tuturor şi au loc în luna decembrie, dar mai ales între Crăciun şi Anul Nou.

Gata cu festivalurile, nu pentru că nu ar mai fi, dar mă gândesc că deja am povestit despre destul de multe. În cazul în care am omis unul important însă, vă aştept cu drag să-mi lăsaţi în comentarii care este evenimentul despre care nu am povestit şi promit că reiau aici o descriere mai amplă. 🙂

Avenida da Liberdade, Lisabona

Avenida da Liberdade, Lisabona

Shopping în Portugalia

Doamnelor şi domnişoarelor acum vine partea voastră preferată a oricărei vacanţe: shoppingul! Lisabona este cu adevărat cel mai ok oraş pentru cumpărături din Portugalia, aici veţi găsi de la suveniruri de toate felurile şi pentru toate buzunarele, până la magazine mari şi mici de designeri.

Strada pe care trebuie să ajungeţi este Avenida da Liberdade, care este plină de magazine ale designerilor internaţionali importanţi. Nici cartierul Baixa nu este de uitat, pentru că aici veţi găsi multe magazine cu tot felul de lucruri tradiţionale din Lisabona.

Cel mai mare centru comercial din oraş este Centro Comercial Colombo care găzduieşte peste 400 de magazine. Pe lângă acestea, veţi da şi de restaurante sau săli de cinema sau alte distracţii “urbane”.

Al doilea centru comercial pe lista celor mai mari este Amoreiras Shopping Center ce găzduieşte circa 250 de magazine şi, de asemenea, restaurante şi săli de cinema.

Cadouri pentru voi sau pentru cei dragi? Eh, acum ştiţi pe unde să ajungeţi, asta dacă nu vreţi să cumpăraţi câte ceva de la pieţele şi talciocurile urbane din pieţele şi parcurile Lisabonei.

Pentru că acum am obosit un pic (de la shopping) vă las pe voi să-mi povestiţi ce aţi cumpărat din Lisabona şi cu ce cadouri aţi venit în ţară… 😀

Surse foto: mikecogh/ Flickr.com şi roger4336/ Flickr.com.

Resurse: lisbon-tourism.com şi virtualtourist.com.

 

Comentarii 11
 1. I just want to say I am very new to blogging and site-building and seriously liked this web blog. Likely I’m want to bookmark your website . You certainly have great article content. Bless you for sharing your web page.

 2. Spot on with this write-up, I really assume this website wants much more consideration. I’ll probably be again to learn way more, thanks for that info.:)Best Careers

 3. It’s ideal day to put together some schemes for the foreseeable future. I’ve go through this write-up and if I may, I desire to suggest to you you couple of worthwhile instruction.

 4. hinduism is a good religion, my father is hindu and also my mother.

 5. I just want to say I am just beginner to weblog and honestly loved you’re web page. More than likely I’m planning to bookmark your blog post . You amazingly come with great articles and reviews. With thanks for sharing with us your website page.

 6. Hiya there, just got aware of your weblog through yahoo, and discovered that it’s truly entertaining. I’ll take pleasure in if you keep up this informative article.

 7. It can be almost not possible to find well-advised men or women on this area, still, you seem like you be aware of which you’re talking about! Appreciation

 8. Sapid Agency is a Search Engine Optimization company in New York City that provides SEO Services. Their proprietary SEO strategies help struggling websites and aspiring business owners to rank their websites higher in multiple search engines like Google , Yahoo and Bing. They provide local and gmb map ranking for businesses in NYC and many other local areas. Find more at https://www.sapidagency.com/ @ 145 E 57TH NEW YORK, NY 10022, USA, +1 971 341 5608 USA

 9. Sapid Agency is a Search Engine Optimization company in New York City that provides SEO Services. Their proprietary SEO strategies help struggling websites and aspiring business owners to rank their websites higher in multiple search engines like Google , Yahoo and Bing. They provide local and gmb map ranking for businesses in NYC and many other local areas. Find more at https://www.sapidagency.com/ @ 145 E 57TH NEW YORK, NY 10022, USA, +1 971 341 5608 USA

 10. Howdy here, just became aware of your blog site through Bing, and realized that it is truly useful. I will take pleasure in should you carry on this approach.

 11. Heya here, just became aware of your blog through The Big G, and discovered that it is very interesting. I’ll truly appreciate if you maintain this idea.

Adauga un comentariu
Lisabona
esential Esential
de_ne_ratat Obiective de ne-ratat
inedit Obiective inedite
food_drinks Food & Drinks
special Shopping & Special
harta Harta turistica