Tradiţii ciudate de sărbători

Traditii de Craciun

Tradiţii de Crăciun

Ce fac alţii de Crăciun? Hmm, cu ce să începem mai exact? Sunt atât de multe tradiţii pe care cei de peste granițe le fac înaintea sau în timpul Sărbătorilor de Iarnă încât nu ştim exact care sunt cele mai ciudate şi cele care merită povestite sau nu.

De exemplu, ştiaţi că la cehi nu porcul este animalul care se sacrifică, ci crapul? Serios, atunci când se apropie Sărbătorile de Iarnă apar din ce în ce mai des bazine pline de apă şi crapi care atrag oamenii mai ceva ca un spectacol plin de culoare, pentru că nimeni nu poate concepe o masă fără peşte.

Ca să vă convingeţi că nu e o glumă, priviţi doar mai jos ce se petrece într-una din pieţele din Praga:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3NXLmOusOb0[/youtube]

Cu alte cuvinte ce asomoarea porcului sau alte probleme pe care şi pe pun românii acum? Că doar la crapi nu se pune problema de asomare, aşa-i? Dar oare dacă la noi ar fi tradiţia tăierii crapului credeţi că guvernanţii ne-ar fi obligat să asomăm peştii? 😀

Să nu intrăm în prea multe detalii şi nici să nu ne punem prea multe întrebări retorice, pentru că am mai descoperit nişte tradiţii cel puţin ciudate.

De exemplu, dacă vă petreceţi Sărbătorile de Iarnă pe undeva prin Spania să nu vă uitaţi lung şi cu gura căscată atunci când spaniolii înfulecă pe nerăsuflate 12 struguri după ce ceasul bate de miezul nopţii de Revelion. Se spune că dacă strugurii nu sunt mâncaţi nu va exista gram de noroc un an întreg, aşa că toată lumea se conformează. Bine cel puţin că tradiţia spune că se mănâncă un strugure la o oră şi nu unul după altul.

În Elveţia doamnele şi domnişoarele… hidratează covorul sau parchetul! Glumesc, dar ele “scapă” nişte cremă pe jos, pe ideea că aşa vor avea drumul în noul an plin de noroc şi voie bună. Acelaşi noroc şi aceeaşi voie bună este asteptat de francezi după ce mănâncă o mulţime de clătite! Eh, nouă ne plac clătitele, aşa că am mânca chiar dacă nu ar aduce cu ele noroc.

Gata cu tradiţiile ciudate, nu pentru că nu am mai avea, ci pentru că nu mai ştim pe care să le alegem să vi le povestim.

Sperăm însă ca Rpmânia să răsune de la cântecul tuturor cocoșilor în noaptea de Revelion (dacă nu ştiaţi, tradiţia spune că mai mare gălăgia făcută de animalele din curte, mai mare şi norocul din noul an)

Voi aţi dat de tradiţii ciudate în timpul city break-urilor voastre?

Sursă foto: turtlemom4bacon/ Flickr.com.

Adauga un comentariu