Tot ce vrei să ştii despre Veneţia

Piaţa San Marco

Ori “tot ce trebuie să ştii” pentru că, zic eu, noi nu vorbim despre lucruri pe care nu vrei să le citeşti.

Cum adică NU ai vrea să ştii tot ce mişcă în următorul city break pe care îl planifici?!? 😛

Aşa cum am făcut şi la Salonic săptămâna trecută şi cum, vă promit eu, o să mai facem la muuulte alte locaţii frumoase bune de pus pe lista de city break-uri, astăzi “trecem în revistă” câte ceva din tot ce am povestit despre Veneţia.

Cu tristeţe “în litere” vă spunem că nu tastăm din Italia, dar suntem cu sufletul acolo… ca şi voi toţi.

Începem cu… începutul

Vorba aia “la distanţă de un click” nu? Păi, serios, acum, ca să vă gândiţi la cât de frumos e în Veneţia cred că primul pas ar fi să ştiţi… cum ajungeţi acolo şi cam cât costă drumul, aşa-i?

Noi v-am povestit despre toate acestea luni, zi în care v-am spus şi despre transportul din Veneţia. Trebuie să recunosc că partea aceasta a fost preferata mea, mai ales că am luat fiecare modalitate de transport la puricat, cu tot cu lucruri bune şi părţi mai puţin bune.

“Bonusul” sau, mai bine spus, “bonusurile” au fost sfaturile cu privire la ce nu ar trebui să uite nimeni să ia în geantă. De la o banală lanternă care îţi salvează însă plimbările pe timp de seară pe străduţele puţin luminate, până la must-have-ul – loţiunea împotriva ţânţarilor.

Vă las mai bine cu textul de luni, pentru a vedea şi care sunt câteva dintre centrele de informare turistică ori ceva despre istoria Veneţiei, pentru că sunt convinsă că veţi vrea să ştiţi şi ceva despre trecutul regiunii înainte să păşiţi/vâsliţi/admiraţi pe acolo.

Atracţii turistice importante

Veneţia este o atracţie turistică în sine, un muzeu în aer liber aşa cum au spus mulţi, dar atunci când habar nu ai ce să faci acolo şi nu ai nici măcar o hartă la îndemână ori un punct de început este extrem de uşor să te pierzi în amănunte şi să ratezi fix acele lucruri pe care e musai să le vezi. Te trezeşti apoi că toţi prietenii îţi povestesc despre ceva la întoarcerea din city break şi tu habar nu ai despre ce vorbesc. Pentru momente ca cel de mai sus ori pentru alte momente neplăcute legate de ratarea acelor atracţii turistice importante vizitaţi-ne!

Şi pentru a elimina de tot ideea că marţi sunt trei ceasuri rele de care trebuie să trecem, noi am scris marţi despre pieţe, canale, clădiri vechi ori noi, cu istorie în spate ori cu legende bine ştiute de localnici.

A, era să uit, tot marţi am scris despre Insula Murano, preferata mea. Nu veţi vedea nici canale şi nici apă peste tot, dar veţi putea spune, şi pe bună dreptate, că cele mai frumoase lucruri sunt cele din sticlă, sticlă de Murano adică.

Gondolă veneţiană

Inedit în Veneţia

În Veneţia nu funcţionează ideea conform căreia dacă vă duceţi acolo unde sunt adunaţi turiştii înseamnă că vizitaţi cele mai frumoase locuri, din simplul motiv că Veneţia este ticsită de turişti în multe perioade ale anului. Unde mai pui faptul că cele mai frumoase plimbări şi experienţe sunt acelea trăite în locurile pe care nu le ştiu toţi turiştii.

Unii spun că este vorba de “drumul nebătătorit de turişti”, noi spunem că sunt acele locuri pe care nu toată lumea le cunoaşte, precum Scala Contarini del Bovolo care este un… turn, ba nu este o scară, am greşit de fapt este o clădire, eh, mai bine vedeţi voi exact despre ce este vorba.

Ce mâncăm şi ce bem, dar mai ales unde

Dragostea trece prin stomac şi vacanţele reuşite au opriri bune pentru o gustare, o cafea sau masa de prânz. Cum Veneţia nu este tocmai cea mai ieftină regiune şi dacă ajungeţi până acolo e clar că trebuie să vă opriţi măcar în unul dintre restaurantele sau barurile recunoscute pentru a vedea ce este de lăudat de acolo, noi v-am uşurat “munca de research” şi vă spunem despre cele pe care le considerăm cele mai ok, în funcţie de buzunarul mai plin sau mai gol al fiecăruia.

Unde ne mai distrăm?

La urma urmei despre distracţie este vorba! Cum de vizitat am vizitat tot ce se putea (marţi şi miercuri v-am spus despre atracţiile turistice) ne-am gândit că aţi avea nevoie de încă un pic de distracţie. Era culmea să nu pomenim nimic despre festivalurile ce au loc an de an şi dacă tot am ajuns la subiectul acesta am inserat special pentru voi şi perioada în care acestea se desfăşoară ele şi multe alte picanterii.

Pentru shopaholici ori pentru cei care trebuie să cumpere câte un suvenir din fiecare excursie v-am spus chiar ieri unde să vă opriţi şi ce veţi găsi pe acolo.

Fără mai multe cuvinte în plus, încheiem povestea city break-ului din Veneţia fix aşa cum am început-o: cu promisiunea că este o vacanţă pentru îndrăgostiţii de apă, de momente de neuitat şi de lumea artiştilor ori a poeţilor, dar şi celor îndrăgostiţi de o anume persoană! 🙂

Voi aţi fost la Veneţia până acum? Chiar dacă răspunsul este da, chiar de e nu, tot trebuie să citiţi poveşti din Veneţia pe Travelgirls.ro.

Surse foto: slideshow bob/ Flickr.com şi gnuckx/ Flickr.com.

Voi aţi fost la Veneţia până acum? Chiar dacă răspunsul este da, chiar de e nu, tot trebuie să citiţi poveşti din Veneţia pe Travelgirls.ro.

Adauga un comentariu