Tot ce vrei să ştii despre Lisabona

Lisabona

City break la Lisabona

Suntem la finalul săptămânii şi asta înseamnă că suntem şi noi la finalul city break-ului online din Lisabona. 😀

Sper că v-am convins că merită să ajungeţi în Portugalia şi că următoarea ieşire din ţară să fie acolo, până una alta m-am gândit însă să facem un rezumat a tot ceea ce am povestit săptămâna aceasta.

Am început city break-ul virtual prin a vă spune că e de preferat să ajungeţi la Lisabona din mai şi până în septembrie, adică vara şi toamna, când vremea este stabilă, nu trebuie deci să vă umpleţi bagajul cu tot felul de haine pentru a fi convinşi că nu vă prinde nicio adiere de vânt descoperiţi, cerul este senin şi sunt adieri plăcute de vânt. Am povestit despre cazare, transportul în comun şi transportul de la aeroport în buricul oraşului, dar mai bine vă las pe voi să descoperiţi mai multe.

În loc de ceasuri rele şi veşti mai puţin vesele, noi am venit marţi cu multe obiective turistice care merită vizitate la Lisabona, iar miercuri am povestit despre care sunt acele locuri care nu sunt trecute pe toate hărţile turistice, dar care merită văzute cu orice preţ, căci numai aşa vă veţi da seama de felul de a fi al localnicilor.

Plimbare pe străzile Lisabonei

Ce mâncăm? Dar de bătut? Cozido a portuguesa, un ghiveci cu legume şi carne care se potriveşte de minune cu soupa do marisco, o supă cu fructe de mare sau cu sopa de pedra care, deşi se traduce supă de piatră, este un fel de ciorbă de fasole cu multe bucăţi de cârnaţi prin ea. Acestea sunt doar câteva dintre felurile ce merită încercate la Lisabona. Gastronomia portugheză este foarte asemănătoare cu bucătăria mediteraneană, adică e foarte condimentată şi foarte bună, deci dacă sunteţi la dietă ar fi bine să vă reprogramaţi city break-ul pentru mai târziu pentru că o să vă fie destul de greu să vă abţineţi de la multe dintre felurile de mâncare. Vă las cu bunătăţile despre care am vorbit joi.

Ştiaţi că există Festivalul Oceanelor? Dar Alkantara? Aveţi idee unde se poate face shopping cu orele în Lisabona? Hai, ce mai staţi?! Accesaţi articolul de ieri în care v-am povestit despre toate acestea.

Cum a fost vacanţa voastră la Lisabona? Ne-am bucura are mult să ne povestiţi despre city break-ul vostru. 🙂

Adauga un comentariu

Lisabona
esential Esential
de_ne_ratat Obiective de ne-ratat
inedit Obiective inedite
food_drinks Food & Drinks
special Shopping & Special
harta Harta turistica