Tot ce vrei să știi despre Lisabona

Lisabona

City break la Lisabona

Suntem la finalul săptămânii și asta înseamnă că suntem și noi la finalul city break-ului online din Lisabona. 😀

Sper că v-am convins că merită să ajungeți în Portugalia și că următoarea ieșire din țară să fie acolo, până una alta m-am gândit însă să facem un rezumat a tot ceea ce am povestit săptămâna aceasta.

Am început city break-ul virtual prin a vă spune că e de preferat să ajungeți la Lisabona din mai şi până în septembrie, adică vara şi toamna, când vremea este stabilă, nu trebuie deci să vă umpleţi bagajul cu tot felul de haine pentru a fi convinşi că nu vă prinde nicio adiere de vânt descoperiţi, cerul este senin şi sunt adieri plăcute de vânt. Am povestit despre cazare, transportul în comun și transportul de la aeroport în buricul orașului, dar mai bine vă las pe voi să descoperiți mai multe.

În loc de ceasuri rele și vești mai puțin vesele, noi am venit marți cu multe obiective turistice care merită vizitate la Lisabona, iar miercuri am povestit despre care sunt acele locuri care nu sunt trecute pe toate hărțile turistice, dar care merită văzute cu orice preț, căci numai așa vă veți da seama de felul de a fi al localnicilor.

Plimbare pe străzile Lisabonei

Ce mâncăm? Dar de bătut? Cozido a portuguesa, un ghiveci cu legume şi carne care se potriveşte de minune cu soupa do marisco, o supă cu fructe de mare sau cu sopa de pedra care, deşi se traduce supă de piatră, este un fel de ciorbă de fasole cu multe bucăţi de cârnaţi prin ea. Acestea sunt doar câteva dintre felurile ce merită încercate la Lisabona. Gastronomia portugheză este foarte asemănătoare cu bucătăria mediteraneană, adică e foarte condimentată şi foarte bună, deci dacă sunteţi la dietă ar fi bine să vă reprogramaţi city break-ul pentru mai târziu pentru că o să vă fie destul de greu să vă abţineţi de la multe dintre felurile de mâncare. Vă las cu bunătățile despre care am vorbit joi.

Știați că există Festivalul Oceanelor? Dar Alkantara? Aveți idee unde se poate face shopping cu orele în Lisabona? Hai, ce mai stați?! Accesați articolul de ieri în care v-am povestit despre toate acestea.

Cum a fost vacanța voastră la Lisabona? Ne-am bucura are mult să ne povestiți despre city break-ul vostru. 🙂

Adauga un comentariu