Tot ce vrei să ştii despre Barcelona

Plaja Bogatell

Am ajuns la finalul poveştilor cu Barcelona… pe de o parte suntem trişti pentru că ne luăm rămas bun (mai aveam atâtea lucruri frumoase de “luat la puricat”) dar de cealaltă parte suntem veseli pentru că abia aşteptăm să vedem cum veţi reacţiona atunci când vă anunţăm despre următoarea destinaţia a city break-urilor noastre online.

„Du-mă la vacanţa mea”

Luni ne-am delectat cu tot felul de mijloace de transport. Vorba vine “delectat” pentru că nimănui nu îi place să stea pe drumuri în avioane sau în cine ştie ce autobuze înghesuite, dar pentru a ajunge într-un final la destinaţie şi a ne bucura de ceea ce ne poate oferi o vacaţă bine pusă la punct trebuei să o facem şi pe asta. Pentru a nu da tot bugetul destinat city break-ului pe taxi, am listat frumos mijloacele de transport în comun din Barcelona şi, drept bonus, am oferit şi ceva preţuri pentru cazare.

Pentru că mereu este bine de avut la îndemână informaţii cu privire la centrele de informare turistică v-am oferit noi câteva, asta împreună cu alte sfaturi şi trucuri pe care unii turişti care ajung în Spania le învaţă după ce greşesc din păcate.

Cu cât mai multe cu atât mai bine

Nu ştiu dacă după acest principiu ne putem ori ba ghida într-o mică vacanţă în oraşul lui Gaudi. Dacă am vrea să luăm la colindat tot ce se poate, atunci ar trebui să rămânem în Barcelona cel puţin o lună de zile, iar asta doar pentr a trage cu ochiul la monumente, muzee, parcuri, plaje, clădiri cu o arhitectură impresionantă şi alte atracţii turistice.

Noi am încercat să vă vorbim despre cele mai importante, dar dacă aveţi completări v-am rămâne recunoscători dacă ne-aţi lăsa comentarii prin care să încercăm stabilirea unui traseu cât mai bun.

Dincolo de atracţiile cunoscute

Cei mai mulţi care pun piciorul în superbul oraş nu ştiu despre existanţa unor atracţii turistice atât de faine, încât poate ar renunţa la un muzeu recunoscute internaţional, doar să vadă altceva, de care nimeni nu a auzit. Gusturile nu se discută… bine, sau se discută parţial! Iar pentru aceia dintre voi care nu vor să îngroaşe şirurile de turişti aflaţi la pozat atracţii recunoscute de oricine, noi am mai căutat nişte locaţii la fel de spectaculoase, dar mai “umane” cum îmi place mie să le spun.

Spre exemplu, toţi se duc să vadă clădirile făcute de Dali, dar câţi au vizitat şi muzeul artistului? Sau câţi dintre voi aţi fost la muzeul de ciocolată?

Turismul trece prin stomac

Fără o mâncare sau o gustare la momentul potrivit “viaţa e greu şi vacanţa sunt urâte”! Ştiţi ce înseamnă “Pa amb tomàquet”? Dar “Fideua”? Eu v-am povestit despre ele joi şi tot joi am vorbit şi despre care sunt locurile cele mai faine de “gustat” în Barcelona mai pe grabă sau în linişte cât să cadă bine la stomac.

Distracţie de final

Ultimele, dar cu siguranţă nu cele din urmă au fost recomandările pentru locurile unde vă puteţi distra pe cinste cu familia, cu cei mici sau doar cu prietena ori prietenul. Barcelona are plaje pentru toate lumea (de la tineri, până la cei trecuţi de prima tinereţe ori aceia care nu sunt deloc pudici şi vor să facă nudism), are magazine de tot felul (ba chiar lanţurile de magazine se întind pe kilometri buni), parcuri de distracţii şi grădini ba zoologice, ba botanice. În mai puţine cuvinte, are de toate! Detaliile le aflaţi voi dacă nu le-aţi citit deja de ieri.

Voi aţi fost în Barcelona? Cu ce impresie aţi plecat de acolo? Dacă nu aţi fost plănuiţi să ajungeţi în viitorul apropiat? 🙂

Surse foto: notarivs/ Flickr.com.

Comentarii 1
 1. Am stat doar 4 zile in februarie in Barcelona , insa deja am pregatit rezervarile pentru august, 2 saptamani.
  Pentru ca 4 zile de plimbat – fara sa ne epuizam , la pas – de-abia ne-au deschis apetitul si ne-au invatat ca pentru un oras ca Barcelona ai nevoie de mult mai mult timp.
  M-am simtit respectat ca si turist , inca de cand am ajuns in oras , de la aeroport , intr-o vineri noapte, in jurul orei 1.O tanara la 25-30 de ani , care vorbea engleza aproximativ si mirosea perfect a sangria , a stat cu noi 15 min , a intrat pe net de pe tel mobil si a incercat sa ne gaseasca strada pe care era hotelul nostru…in fapt la numai 3 intersectii de locul in care eram.
  M-am simtit ‘rasfatat’ de multimea de obiective turistice batatorite de bliturile aparatelor foto , dar mai ales de frumusetea intrinseca a orasului , vizibila la fiecare bulevard, rond , piata , parc ,straduta etc.
  Nu pot sa spun ca am batut lumea la picior , insa Valencia sau Roma imi sunt cunoscute , ambele orase turistice si cu o istorie fenomenala in spate.Niciunul nu m-a facut sa zambesc atunci cand am ajuns si sa am lacrimi in ochi atunci cand asteptam avionul ptr intoarcere.
  Si niciun alt loc nu a facut mai abrupta si brutala reintoarcerea acasa.;)

Adauga un comentariu

Barcelona
esential Esential
de_ne_ratat Obiective de ne-ratat
inedit Obiective inedite
food_drinks Food & Drinks
special Shopping & Special
harta Harta turistica