Top cu trecut… vulcanic!

Lacul Nyos din Camerun

Cum s-au format lacurile vulcanice? Aflaţi de pe Wikipedia sau de la ora de geografie, dacă încă sunteţi la şcoală! Noi astăzi vă povestim câteva lucruri despre cele mai spectaculoase lacuri vulcanice din  lume.

Au avut un trecut exploziv, la propriu, iar acum reprezintă atracţii turistice pentru cei care îşi petrec city break-urile sau vacanţele prin zonele une acestea sunt amplasate.

 1. Lacul NyosLacul

  Nyos din Camerun este cel mai spectaculos din lume şi în acelaşi timp şi cel mai periculos, pentru că sub el se află o cameră de magmă care împinge constant dioxidul de carbon în lac. Cu alte cuvinte, apa se transformă în acid carbonic!Povestea are momente tragice, pentru că la începutul lunii august în anul 1986, din cauza unei alunecări de teren, din lac a ieşit o cantitate mare de dioxid de carbon care a sufocat peste 1.700 de oameni şi a distrus tot în cale pe o rază de aproximativ 25 de kilometri în jur.

  Se vorbeşte chiar despre un blestem al lacului Nyos, dar despre asta mai bine vă las să citiţi pe romaniapress-misterelelumii.blogspot.com.

 2. Lacul Heaven

  Nici lacul Heaven, în pofida numelui, nu ascunde o poveste de adormit copiii! Se află fix la graniţa dintre Coreea de Nord şi China şi este îngheţat începând cu luna octombrie şi până în iunie. Se crede că adăposteşte un monstru, ba chiar pe parcursul anilor au apărut în timp mai multe fotografii cu monstrul.

 3. Lacul Crater

  Este primul lac care are o poveste mai puţin înspăimântătoare în spate. Se spune că el a fost creat în urmai unei lupte a unor zeităţi, luptă la finalul căreia a câştigat binele.Lacul Crater este situat în partea sudică a statului Oregon din Statele Unite ale Americii şi are una dintre cele mai curate ape, având un record de claritate de 43.3 metri.

Citiţi despre 10 cele mai spectaculoase lacuri vulcanice din întreaga lume pe radio21.ro.

Adauga un comentariu