Top al ţărilor cu cele mai multe aeroporturi

Hartsfield–Jackson Atlanta International Airport, SUA

Dacă la noi sunt doar câteva, în alte ţări numărul aeroporturilor poate ajunge şi la peste 15.000! Serios, în Statele Unite ale Amercii există nu mai puţin de 15.079 aeroporturi!

Agenţia Centrală de Inteligenţă SUA sau, cum o cunoştem cu toţii – CIA, a realizat un top al statelor cu cele mai multe aeroporturi, iar datele sunt mai mult decat impresionante.

Pe primul loc se află, aşa cum v-aţi dat seama de mai sus, SUA cu 15.079 aeroporturi, dintre care aproximativ 5.190 au piste asfaltate şi restul au piste neasfaltate. Asta nu este tot, pentru că tot aici putem găsi 189 de aeroporturi cu piste de peste 3 km şi cel mai aglomerat din lume este Hartsfield–Jackson Atlanta International Airport (aici se înregistrează u trafic de 89,3 milioane de persoane). La toate aceste date se adaugă şi 126 heliporturi.

Pe locul secund se află Brazilia cu 4.072 aeroporturi. Diferenţa este imensă, dar numărul lor rămâne tot foarte mare. Să nu uităm nici de cele 13 heliporturi din Brazilia. Sao Paulo/Guarulhos este cel mai mare aeroport din Brazilia.

Ultimul loc pe podium este câştigat de Mexic, cu 1.819 aeroporturi, 12 dintre acestea având piste pavate de peste 3 km. Cel mai mare aeroport din Mexic este Aeroportul Internaţional Benito Juárez.

Cât despre România, noi ne aflăm pe locul 88 în lume, pentru că avem doar 54 aeroporturi, dintr-un total de 235 ţări cu piste pentru avioane.

Voi aţi fost vreodată într-unul dintre aeroporturile de pe primele locuri?

Citiţi mai multe despre acest top pe airbuzz.ro.

Sursă foto: Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport/ Facebook.com.

 

 

Adauga un comentariu