Toate informaţiile despre Edinburgh, city break-ul scoţian [video]

Vedere de sus a Edinburgh-ului

Vedere de sus a Edinburgh-ului

Ultima zi de city break în Edinburgh pentru noi astăzi şi momentul în care vom face o scurtă recapitulare a tuturor aventurilor de care am avut parte în capitala Scoţiei. Înainte să începem recapitularea aş vrea să vă amintesc de faptul că Edinburgh poate fi un city break foarte fain pentru cei care iubesc spiritul britanic. Trebuie să recunosc, şi eu mă număr printre cei care se dau în vânt după ţările din Marea Britanie, iar destinaţia de săptămâna aceasta a fost printre preferatele theCityBreak.ro. Acum haideţi să începem. Aşadar, luni am venit ajuns în capitala Scoţiei cu mic cu mare, dar nu înainte de a afla cele mai importante informaţii despre acest oraş cuprinse toate în articolul City break în Edinburgh, aventură în Scoţia. Deci am aflat despre vremea prielnică pentru a ne face o vacanţă aici, motiv pentru care vă reamintesc de clima din Edinburgh care este de tip temperat-maritim, iernile sunt în general uşoare, rareori cu temperaturii ridicate în timpul zilei, care se încadrează sub punctul de îngheţ. Temperaturile de vară sunt în mod normal moderate cu maximele de rareori mai mari de 22 de grade Celsius. Cea mai mare temperatură înregistrată vreodată în oraş a fost de 31,4 grade Celsius. În concluzie, cel mai bun moment pentru a veni în capitala Scoţiei pentru un city break este vara sau primăvara, atunci temperaturile sunt acceptabile. Nu vă faceţi iluzii că veţi evita ploaia, deoarece aici plouă destul de des.

După ce ne-am aşezat cu toate bagajele în camera de hotel, ne-am odihnit şi am aruncat o privire asupra oraşului de la fereastra camerei noastre, am plecat la colindat obiective turistice, dar nu orice atracţii ci chiar cele mai importante obiective turistice din Edinburgh. Vă aduc aminte de cele mai faine dintre ele şi chiar cele care atrag cea mai mare atenţie turiştilor. Vobresc desigur despre Castelul Edinburgh cu istoria sa bogată. Construcţia de aici a fost un castel regal încă de la domnia lui David I in secolul al XII-lea, iar site-ul a continuat să fie o reşedinţă regală până la Uniunea Coroanelor în 1603. Din secolul XV rolul castelului ca şi reşedinţă a scăzut, iar din secolul XVII principalul său scop a fost de bază militară, cu o garnizoană mare. Importanţa sa ca monument istoric a fost recunoscută din secolul IX, de atunci fiind derulat un program de restaurare. De asemenea, v-am mai spus despre Catedrala Sfântului Giles, practic cea mai importantă biserică a Presbiterianismului. Catedrala este ridicată în cinstea Sfântului Giles, unul diuntre patronii spirituali ai Edinburgh-ului. A fost un sfânt foarte popular în Evul Mediu, apărând leproşii şi schilozii. Este şi biserica parohială pentru o parte a oraşului vechi din Edinburgh. Actualul patriarh al Catedralei St Giles este Gilleasbuig Macmillan. Câteva cadre foarte frumoase şi zone importante din Edinburgh puteţi vedea şi în imaginile transpuse pe videoclipul acesta. Vă sfătuiesc să vă răpiţi câteva minuţele pentr a-l vedea.

[vimeo]http://vimeo.com/26590365[/vimeo]

După ce am epuizat obiectivele pe care toţi turiştii le văd în fiecare an am dat o raită pe la punctele turistice inedite din Edinburgh. Asta am făcut miercuri, adică la jumătatea săptămânii şi vă spuneam atunci că vă puteţi considera chiar privilegiaţi fiindcă nu toată lumea apucă să vadă aceste obiective. Oboseala poate şi-a spus cuvântul pentru voi după atâta plimbat şi colindat în locuri interesante, aşa că pe joi am decis să facem o mică pauză şi să învăţăm despre gastronomia din Edinburgh o adevărată artă prin aceste părţi ale Scoţiei. Vă spuneam că în Edinburgh de la bucătărie nu lipsesc niciodată lactatele, peştele, fructele şi legumele sunt factori decizionali şi esenţiali în bucătăria tradiţională de pe aici.

Burger cu cartofi prajiti, un pranz specific celor din Edinburgh care sunt mari amatori de fast-food

Burger cu cartofi prajiti, un pranz specific celor din Edinburgh care sunt mari amatori de fast-food

De obicei la gătit scoţienii au încredere mare în simplitate, dar culmea nu folosesc prea multe condimente. În timp ce multe feluri de mâncare tradiţionale, cum ar fi supa scoţiană din varză, sunt considerate sănătoase, multe preparate din ”arsenalul” de bucate sunt bogate în grăsimi, şi pot contribui la rate ridicate de boli de inimă si obezitatea la nivel de ţară. În ultima vreme o mai mare importanţă a fost direcţionată către consumul de fructe şi legume proaspete. Cu toate acestea, vorbim de o mică parte a populaţiei de aici, pentru că, mulţi scoţieni continuă să aibă diete bogate în grăsimi. De asemenea, mai ţineţi minte că v-am povestit de cartofi, legumle ce sunt folosite la mai toate preparatele lor, aşa că această legumă este practic ”sfântă” mai în glumă mai în serios prin Edinburgh. Introducerea cartofilor în Scoţia a fost pentru mulţi ani, dar aici vorbesc de timpuri mult apuse, principala sursă de hrană. Asta deoarece carbohidraţii din cartofi jucau rolul pâinii facuta din orz sau ovăz. Am încheiat şi cu partea culinară a acestui oraş, iar vineri am aflat cum să ne distrăm prin Edinburgh. Avem de ales atunci când vine vorba de relaxare în Edinburgh. Putem face şi mişcare în aer liber pe biciclete. Un tur al oraşului pe două roţi e chiar fain, mai ales că aici astfel de plimbări sunt destul de populare printre turişti. Dacă nu ai bicicleta cu tine în city break şi sunt convins că nu o ai, să ştii că poţi închiria de la diverse centre amplasate prin oraş. Preţurile nu sunt foarte mari, adică undeva pe la 10 euro per oră, dar sunt unele şi mai scumpe unde dai cam 30 de euro pe oră. De asemenea, aveţi şi la dispoziţie o groazî de festivaluri drăguţe ca: Festivalul Internaţional de la Edinburgh, Festivalul de Artă din Edinburgh sau Festivalul Internaţional de Carte din Edinburgh.

Şi cam aşa am ajuns iată la finalul călătoriei noastre în Edinburgh. Eu sper ca voi să vă simţiţi foarte bine aici şi să reveniţi cu plăcere, sau dacă este cazul, să mergeţi cât mai repede în inima Scoţiei.

Care a fost ziua voastră preferată din city break-ul scoţian?

Surse foto: Kurisu/ Flickr.com, și chatirygirl/ Flickr.com

Adauga un comentariu