Taxă suplimentară pentru cei care preferă Spania în vacanță

Traditii din Spania

Tradiţii din Spania

Începând cu luna aceasta, autoritățile din Spania au implementat o taxă suplimentară pentru turiști. De fapt este vorba despre o plată pe care o achită toți cei care părăsesc țara prin aeroporturi, iar ea se achită chiar și de către cei care au făcut rezervările și au cumpărat biletele cu luni în urmă.

Care este motivul? Destul de simplu aș spune: bugetul Spaniei obligă companiile aeriene să plătească taxe mai mari și cum firmele trebuie să suporte de undeva aceste taxe, ele vor fi achitate tot de oameni. Majorarea taxelor impuse companiilor aeriene vine ca urmare a faptului că Madridul vrea să-și reducă deficitul bugetar.

Ok, la cât se ridică această taxă în plus? La 7 euro! Nu e tocmai o sumă mare, dar, dacă stăm să ne gândim la cât se adună de la toți cei care părăsesc țara, suma ar fi una deloc de neglijat.

Unele compani aeriene au început deja să-și notifice clienții care și-au achiziționat deja bilete, iar clienții chiar nu au de ales pentru că riscă să li se anuleze biletele în cazul în care refuză plata.

Aveți planificată vacanța în Spania? Dacă da, știați de taxă?

Sursă foto: stevendepolo/ Flickr.com.

Adauga un comentariu