Taxă suplimentară pentru cei care preferă Spania în vacanţă

Traditii din Spania

Tradiţii din Spania

Începând cu luna aceasta, autorităţile din Spania au implementat o taxă suplimentară pentru turişti. De fapt este vorba despre o plată pe care o achită toţi cei care părăsesc ţara prin aeroporturi, iar ea se achită chiar şi de către cei care au făcut rezervările şi au cumpărat biletele cu luni în urmă.

Care este motivul? Destul de simplu aş spune: bugetul Spaniei obligă companiile aeriene să plătească taxe mai mari şi cum firmele trebuie să suporte de undeva aceste taxe, ele vor fi achitate tot de oameni. Majorarea taxelor impuse companiilor aeriene vine ca urmare a faptului că Madridul vrea să-şi reducă deficitul bugetar.

Ok, la cât se ridică această taxă în plus? La 7 euro! Nu e tocmai o sumă mare, dar, dacă stăm să ne gândim la cât se adună de la toţi cei care părăsesc ţara, suma ar fi una deloc de neglijat.

Unele compani aeriene au început deja să-şi notifice clienţii care şi-au achiziţionat deja bilete, iar clienţii chiar nu au de ales pentru că riscă să li se anuleze biletele în cazul în care refuză plata.

Aveţi planificată vacanţa în Spania? Dacă da, ştiaţi de taxă?

Sursă foto: stevendepolo/ Flickr.com.

Adauga un comentariu