Taj Mahal riscă să se prăbuşească

Taj Mahal

Taj Mahal riscă să se prăbuşească

Vestitul monument din India, Taj Mahal, riscă să se prăbuşească în următorii cinci ani, din cauza fundaţiei mausoleului care necesită lucrări de reparaţii urgente.

Monumentul are 358 ani şi este o emblemă pentru India, fiind una dintre cele mai mari atracţii turistice, cifrele arată că peste patru milioane de turişti vin să-l viziteze an de an. Problema fundaţiei a apărut din cauză râului din zonă care a fost afectat de industrializare şi despăduriri, iar acum specialiştii susţin că sunt necesare lucrări de mari proporţii la fundaţie până nu începe deja să se dezintegreze. Concluziile au fost trase după ce au fost observate câteva crăpături la nivelul monumentului şi alte patru minarete care prezintă semne de înclinare.

Taj Mahal-ul a fost ridicat de către împăratul Shah Jahan, ca un mausoleum pentru soţia sa, Mumtaz Mahal. Clădirea a fost construită între 1630 şi 1653 şi în 1983, Taj Mahal-ul a devenit parte din patrimoniul mondial UNESCO, fiind şi astăzi printre cele mai vizitate şi faimoase monumente din lume.

Duceţi-vă să-l vedeţi cât încă mai e în picioare! 🙂

Citiţi mai multe despre pericolul de prăbuşire al Taj Mahal-ului pe Mediafax.

Sursă foto: Rameshng/ Flickr.com.

Adauga un comentariu