Spreepark PlanterWald, parc de distracție abandonat din Berlin [POI]

Roata era obiectivul principal de atracţie din parc

Roata era obiectivul principal de atracţie din parc

Case bântuite, străzi cu fantome sau cărți vrăjite, toate există, dar cum rămâne cu parcurile de distracții?

Mi-e imposibil să cred că nu ați văzut niciun film de groază în care toată acțiunea se petrece într-un parc de distracții, așa că sunt sigură că odată ce veți vedea aceste imagini o să vă treacă un fior lung pe șira spinării.

Parcul este situat în apropiere de Berlin și se pare că specificul lui era cumva legat de dinozauri pentru că multe dintre atracțiile prafuite și scorojite sunt legate de aceste specii dispărute. A fost deschis în anul 1969 și se numea la acea vreme Kulturpark Planterwald, după care a primit un alt nume: Spreepark PlanterWald. Ascuns de o pădure, parcul a devenit repede punct de atracție pentru copii. În 2001 însă investitorii au oprit finanțările și parcul s-a închis. Nu putem spune același lucru însă despre website-ul oficial care funcționează de minune de parcă și acum parcul este plin de vizitatori.

Oricum, dacă nu e un loc de vizitat cu cei mici, cu siguranță este un loc unde fotografii pot să se bucure în liniste de lumină, natură și o mulțime de mașini și “tiribombe” pe care le pot poza în liniște… atât de multă liniște că parcă te gândești că se anunță o furtună după…

Citiți mai multe despre parcul abandonat de lângă Berlin pe darkroastedblend .com.

Surse foto: darkroastedblend.com.

Spreepark PlanterWald
  • Adresa Wasserweg, 12435 Berlin, Germany
  • GPS 52.484714,13.486819
  • Tip Parc
  • Distanta de centru 7.9 km
  • Website
  • Facebook
Adauga un comentariu